Declaraţie directă: „Dispare inteligenţa din tenisul feminin. Acum e mai important să ai admiratori pe Facebook“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniela Hanchutova
Daniela Hanchutova

Tenisul feminin este recunosct ca un sport în care valorile sunt mult mai oscilante faţă de tenisul masculin, acolo unde favoriţii îşi respectă statutul.

O explicaţie a acestui fapt a fost dată de o fostă jucătoare de top, Daniela Hantchutova, ajunsă acum în afara top 150, dar care a stat ani buni în elita WTA. Jucătoarea slovacă e de părere că o cauză reală este "dispariţia inteligenţei din tenisul feminin". Ea crede că acum dominant este factorul fizic şi de aceea valorile sunt mult mai apropiate. 

"Noile tehnologii creează atleţi mai buni, dar îndemânarea şi rafinamentul lipsesc. Toate jucătoarele urmează un model stereotip. La viteza asta, este greu să implementezi o startegie. În Top 150, valorile sunt foarte apropiate. Astăzi, este mult mai greu să câştigi un meci, deşi cred că nivelul jucătoarelor de Top 10 a scăzut, comparativ cu anii 2002, 2003. Jucătoarele de astăzi nu arată caracter, personalitate şi, de aceea, nu ştiu cine le va putea înlocui pe Şarapova sau Serena, când ele se vor retrage", a declarat jucătoarea de 32 de ani, conform puntodebraek.com, citat de prosport.ro. 

Tot Hantchutova spune că şi antrenamentele s-au schimbat mult: "Vorbeam recent cu Martina Hingis, despre acele vremuri în care ne întâlneam în drumul spre vestiare, după un antrenament de cinci ore. Luam cina şi apoi vorbeam trei ore despre tenis. Acum, antrenamentul de tenis durează 45 de minute, apoi este pregătire fizică. De aici şi lipsa de personalitate. Noi iubeam tenisul. Astăzi, pare că cel mai important lucru este cine are mai mulţi admiratori pe reţelele de socializare".

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite