De Bleekere, martor la umilinţa noastră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centralul belgian care va conduce meciul de sâmbătă cu Franţa a arbitrat ultima dată naţionala României la semieşecul din Armenia (1-1), din 2004. De profesie director de vânzări, Franck De Bleeckere e un arbitru superstiţios şi spune că urmăreşte jucătorii care îi contestă deciziile.

De Bleeckere are 42 de ani şi este de profesie director de vânzări la o firmă care produce uşi şi scări. Provine dintr-o familie cu tradiţie în arbitraj, atât tatăl, cât şi bunicul său îmbrăţişând cariera de “fluieraş”. Vorbeşte patru limbi: olandeza, franceza, engleza şi germana.

În timpul liber îi place să joace golf, tenis şi squash şi să vizioneze filme sau să călătorească. A început arbitrajul în 1984, a debutat în prima ligă belgiană în 1995, iar pe lista FIFA face parte din 1998. Din 2002, face parte din Top Class. A participat la Campionatele Europene din 2004 şi 2008, precum şi la Campionatul Mondial din 2006. În 2004 a arbitrat meciul Armenia - România din preliminariile pentru Cupa Mondială din 2006. După egalul de la Erevan, selecţionerul Anghel Iordănescu a fost înlocuit cu Victor Piţurcă.

Este un arbitru superstiţios

Are o superstiţie, înaintea fiecărui meci se încalţă întotdeauna cu gheata stângă. În ziua partidelor insistă să mănânce la prânz paste şi neapărat o banană. De Beeckere studiază foarte bine jucătorii pe care îi va arbitra.

Într-un interviu, arbitrul a dezvăluit: “Dacă un jucător protestează la deciziile mele, nu reacţionez imediat. Îl aştept să facă prima greşeală şi abia atunci îl pedepsesc”. Are o medie de patru cartonaşe galbene de meci.

Ion Crăciunescu, fost observator şi instructor UEFA, s-a declarat foarte mulţumit de delegarea belgianului la meciul nostru. “Îmi place foarte mult cum arbitrează. Are stil. Dar, atenţie, e un arbitru foarte drastic. Aţi văzut cum a fost sancţionată FRF de către UEFA pentru lovitura cu cotul a lui Ghionea de la meciul cu Feroe, 10.000 de franci elveţieni amendă”, a spus Crăciunescu.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite