De ce a ales Simona Halep să meargă de Crăciun în Thailanda: două meciuri tari, plajă şi beneficii financiare consistente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep începe pregătirea noului sezon cu turneul demonstrativ de la Hua Hin. Va juca primul meci sâmbătă împotriva britanicei Johannei Konta.

La aproape două luni de la ultima partidă, înfrângerea cu Elina Svitolina de la Turneul Campioanelor, Simona Halep se întoarce pe terenul de tenis. Nu pentru un meci oficial, ci pentru demonstrativul de la Hua Hin (Thailanda), acceptând invitaţia alături de Karolina Pliskova (locul 4 WTA), Jelena Ostapenko (locul 7 WTA) şi Johanna Konta (locul 9 WTA). Simona o va întîlni pe Konta în primul meci al turnuelui, sâmbătă de la ora 13.00, în direct pe DigiSport2, după care Ostapenko şi Pliskova vor intra în scenă. A doua zi, chiar în ajunul Crăciunului, se vor întâlni învinsele, cu începere tot de la ora 13.00, şi mai apoi învingătoarele din primul meci, partide care vor fi transmise de DigiSport 1.

Confruntările dintre Simona Halep şi Johanna Konta au fost mereu echilibrate şi tensionate, în special după ce s-a întâmplat în aprilie la Mamaia, la meciul de Fed Cup. Konta a izbucnit în lacrimi în timpul partidei cu Sorana Cîrstea, considerându-se jignită de Ilie Năstase şi de o parte a publicului, iar a doua zi a pierdut fără drept de apel meciul cu Halep. "Am fost extramotivată să câştig acest meci după tot ceea ce s-a întâmplat. Din punctul meu de vedere tot ce s-a întâmplat ieri a fost puţin prea mult“, a spus Halep după acel meci, considerând că Johanna a dramatizat mult toată povestea.


Konta l-a schimbat pe Fissette cu antrenorul Şarapovei
În această iarnă, Johanna Konta a anunţat că s-a despărţit de belgianul Wim Fissette, fostul antrenor al Simonei Halep. Ea va fi pregătită de americanul Michael Joyce, cel care a antrenat-o pe Maria Şarapova din 2004 şi până în 2011. "Michael este un antrenor fantastic, cu un bogat palmares şi sunt bucuroasă să lucrez cu el. Anul 2017 a fost extraordinar, dar simt că vor veni performanţe mai mari", a declarat Konta.
De asemenea, ea a anunţat că s-a înscris şi la un concurs culinar la postul Channel 4, The Great British Bake Off, competiţie despre care spune că o tratează la fel serios precum cele de tenis. "Nu glumesc cu coptul. Cred că o să fie dificil să-mi programez participarea dacă avansez în concurs. Dar dacă ei vor să mă aibă, mi-ar plăcea să fac asta. Dar, fără a jigni concursul, aş câştiga mai degrabă un Grand Slam, deşi prestigiul este probabil similar pentru amândouă", a declarat Konta.
Intertitlu sau caseta sau secundar
Va vizita un templu budist
Este al doilea Crăciun pe care Simona îl petrece departe de familie. Dacă anul trecut ea era la Adelaide, alături de antrenorul Darren Cahill şi de apropiaţii acestuia, acum Simona va fi din nou proape de plajă. Hua Hin este una dintre destinaţiile de vacanţă apreciate pentru această perioadă, când temperaturile ajung la 30 de grade Celsius.
Pentru că au acceptat să joace în Thailanda chiar în ajun de Crăciun, va exista, desigur, şi o recompensă financiară pe măsură petru Halep şi celelalte trei jucătoare, mai ales că misiunea lor nu se încheie după dusputarea celor două partide. Ele vor sta în Thailanda pînă la finalul anului, timp în care va participa la tot felul de acţiuni: vor găti în cadrul unui show culinar sau vor vizita un templu budist.

Intră în pâine la Shenzen
De la demonstrativul din Thailanda, Simona Halep zboară la Shenzen pentru primul turneul oficial al sezonului (1-7 ianuarie). Acolo s-au mai înscris Jelena Ostapenko şi Maria Şarapova, dar şi româncele irina Begu şi Mihaela Buzărnescu. Simona s-a înscris şi la dublu, şi va fi de aceeaşi parte a fileului cu Irina Begu.

International Thailand Championship
Sâmbătă
Simona Halep – Johanna Konta 13.00, DigiSport 2
Karolina Pliskova – Jelena Ostapenko 15.00, DigiSport 2
Duminică
Finala „mică“ 13.00, DigiSport 1
Finala 15.00, DigiSport 1


Meciuri directe Halep – Konta
An Turneu Rezultat
2015 Wuhan victorie Konta: 6-3, 3-6, 7-5
2017 Miami victorie Konta: 3-6, 7-6, 6-2
2017 FedCup victorie Halep: 6-1, 6-3
2017 Wimbledon victorie Konta: 6-7, 7-6, 6-4
2017 Cincinnati victorie Halep: 6-4, 7-6

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite