Dan Petrescu şi-a zdrobit cota, dar l-a îmbogăţit pe prietenul Hagi: Ce a lăsat la Kayserispor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aventura lui „SuperDan“ la Kayserispor a durat 44 de zile. Cu doar două victorii în opt partide, patroana clubului a luat decizia despărţirii de tehnicianul român, care s-a apucat, totuşi, să facă o achiziţie costisitoare şi neinspirată de la Viitorul.

Dan Petrescu (53 de ani) e antrenorul cu cele mai bune rezultate din campionatul românesc, din ultimele trei sezoane. Din păcate, el s-a specializat în a face alegeri profesionale greşite, când pleacă din Liga I!

Deşi, la un moment dat, visa să antreneze Chelsea în Premier League, în ultimii ani, de câte ori a părăsit CFR Cluj, „Bursucul“ a semnat cu grupări de duzină. Mai întâi, a fost episodul de la Guizhou Hengfeng (China), pe care a preluat-o de pe ultimul loc şi cu care a şi retrogradat de pe această poziţie.

Iar acum a venit încă un eşec, de această dată, în Superliga turcă. Aici, Petrescu a preluat-o pe Kayserispor la data de 10 ianuarie, când, culmea, echipa era într-o revenire de formă. În momentul în care l-au abordat pe Petrescu, turcii erau chiar pe ultimul loc în campionat. Când l-au prezentat pe „SuperDan“, ei obţinuseră două victorii la rând şi ajunseseră pe 18, la trei puncte de poziţia a 17-a, prima care asigură rămânerea în Superliga turcă.

Ghinion mare: L-a pierdut imediat pe Alibec

Din păcate pentru Dan Petrescu, în cazul numirii sale la Kayserispor s-a confirmat teoria potrivit căreia ceea ce începe prost, se termină şi mai prost! Primul său meci s-a încheiat cu un eşec, 1-2 cu Gaziantep, formaţie de la care Marius Şumudică tocmai fusese dat afară. A urmat o victorie cu campioana Istanbul Başakşehir, scor 2-0, ambele goluri fiind înscrise de Denis Alibec. Din păcate, chiar în această partidă, fostul vârf al Astrei s-a „rupt“, fiind schimbat în minutul 79. Iar după meci, a venit verdictul: accidentare gravă în zona inghinală, operaţie şi sezon încheiat pentru vârful de 30 de ani.

Rămas fără un golgheter, Petrescu s-a mişcat repede şi a făcut o mutare extrem de profitabilă pentru prietenul Gheorghe Hagi. Concret, l-a luat de la Viitorul pe atacantul olandez, Kevin Luckassen (27 de ani), cel care marcase de nouă ori în actuala ediţie a Ligii I. 

S-au făcut fel şi fel de vehiculaţii, în privinţa sumei de transfer. Iniţial, s-a spus că Viitorul a luat un milion de euro, după care presa turcă a scris că, de fapt, Kayserispor a achitat doar 800.000 de euro. Cert e că aducerea lui Luckassen a fost cea mai scumpă mutare făcută în iarnă de Kayserispor. Şi s-a dovedit a fi benefică doar pentru Viitorul, care a încasat banii! Pentru că vârful olandez aproape că n-a ajutat cu nimic echipa turcă, având o singură pasă de gol în cele patru apariţii de până acum în Superligă! De altfel, în ultimul meci al lui Petrescu la Kayserispor, Luckassen a şi fost schimbat la pauză, după ce, în precentele două partide, fusese integralist.

Petrescu

Acum, Petrescu a lăsat Kayserispor pe locul 16 din 21, cu 25 de puncte, după 25 de meciuri. Echipa a strâns 9 puncte, în cele opt partide de campionat cu tehnicianul român şi e la un punct de poziţia a 18-a, prima care duce în liga secundă. Deocamdată, patroana clubului Kayserispor, Berna Gözbaşı (foto, sus, stânga), a luat hotărârea ca, după plecarea lui Petrescu, echipa să fie pregătită de Ugur Kulaksiz, care, până acum, ocupa postul de antrenor secund.

500.000 de euro ar fi primit Dan Petrescu până în vară, dacă ar fi rămas la Kayserispor.  

Rezultatele lui Petrescu în Superliga turcă

Dată Meci

21 februarie 0-2 cu Sivasspor (d)

13 februarie 0-0 cu Ankaragücü (a)

7 februarie 1-1 cu Erzurumspor (d)

3 februarie 1-1 cu Alanyaspor (a)

30 ianuarie 1-0 cu Kasimpasa (d)

25 ianuarie 0-3 cu Fenerbahce (d)

19 ianuarie 2-0 cu Istanbul BB (a)

16 ianuarie 1-2 cu Gaziantep (d)

Bilanţ: 8 meciuri, 2 victorii, 3 egaluri, 3 înfrângeri. Golaveraj: 6-9 

*d = deplasare, a = acasă

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite