Cum poate răsturna Naomi Osaka Guvernul Japoniei. Noul lider WTA, în faţa unei hotărâri istorice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câştigătoare a ultimelor două Grand Slamuri, Naomi Osaka este noul număr 1 mondial din tenisul feminin, poziţie pe care a preluat-o de la Simona Halep.

Osaka reprezintă Japonia şi este prima femeie asiatică, care ajunge pe locul 1 WTA. Născută în Japonia, chiar la Osaka, din mamă japoneză şi tată haitian, Naomi locuieşte cu familia, în SUA, din copilărie.

Până pe 16 octombrie, când împlineşte 22 de ani, Osaka trebuie să se decidă ce ţară va reprezenta, deoarece legea japoneză nu permite ca o persoană să aibă două cetăţenii, după această vârstă. 

Din această cauză, Osaka va trebui fie să renunţe la cea japoneză, fie la cea americană. "Noi ne-am simţit întotdeauna japonezi, chiar dacă trăim în SUA de când Naomi are trei ani. În plus, Federaţia de la Tokyo a ajutat-o pe Naomi din perioada junioratului. SUA s-a interesat de ea abia din 2016", a mărturisit tatăl sportivei.

Cu toate că Naomi Osaka pare că aparţine Japoniei, acolo unde se bucură de o popularitate imensă, un reputat jurnalist nipon susţine că are indicii conform cărora, din octombrie, Osaka va renunţa la cetăţenia japoneză şi va reprezenta SUA, acolo unde locuieşte. Michio Ushioda, de la ziarul Maniachi, crede că această decizie va provoca un val uriaş de nemulţumire în rândul japonezilor, care ar putea duce chiar la răsturnarea Guvernului. 

Japonia se confruntă cu mari probleme din cauza acestei legi, mai ales în ultimii ani, în care şi-a mai deschis porţile către străini pentru a diminua deficitul forţei de muncă. Statul a fost acţionat în judecată de multe ori pentru că a dispus unor oameni cu dublă cetăţenie să renunţe la una dintre ele. Mai mult decât atât, fetele şi femeile care provin din familii mixte se lovesc şi acum de discriminarea rasială într-un stat cu puternice politici conservatoare, cum este cel japonez. 

27 de ţări ale lumii nu permit dubla cetăţenie, Japonia fiind una dintre ele

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite