Cum a ajuns Novak Djokovici să fie cel mai bogat jucător din istoria tenisului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Novak Djokovici pare să revină la forma de altădată, după o perioadă mai mare de un an în care a avut rezultate foarte slabe.

Sârbul a câştigat al doilea Grand Slam consecutiv, triumfând şi la US Open, după ce o făcuse la Wimbledon, iar acest lucru s-a simţit şi în plan financiar. Victoria cu scorul de 6-3, 7-6, 6-3 în faţa argentinianului Juan Martin Del Potro i-a adus lui Djokovic cel mai mare premiu acordat vreodată în tenis: 3,8 milioane de dolari. 

Această sumă l-a dus la un total de peste 119 milioane de dolari câştigaţi în carieră, un lucru unic în istoria acestui sport. În ierarhia generală, sârbul este urmat de fostul lider în domeniu, Roger Federer. Acesta domina acest clasament, cu cele 117,5 milioane de dolari câştigate în carieră, dar eliminarea din optimile US Open i-a adus „doar” 266.000 de dolari.

Pentru Djokovic este o reuşită extraordinară, pentru că practic el în două luni a strâns aproape 8 milioane de dolari. Titlul de la Wimbledon, cucerit în 15 iulie, i-a adus 2,9 milioane, cel de al Cincinnati 1,1, iar la aceşti bani s-a adunat şi cecul cuvenit campionului de la Flushing Meadows.

Comparativ cu Djokovici, Serena Williams, jucătoarea cu cele mai mari câştiguri din tenisul feminin, a câştigat în cariera ei 88.233.301 dolari.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite