CTP, despre felul în care Simona Halep a fost făcută groggy: „N-a avut niciun moment controlul psihic al partidei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După prima zi a meciurilor de la Fed Cup, România şi Cehia sunt la egalitate, scor 1-1, disputa urmând a se tranşa astăzi.

Cristian Tudor Popescu a comentat pe republica.ro, meciul echipei noastre. "Aproape că mă simt vinovat pentru ce-am spus vineri seară, la Digi 24: meciul pe echipe nu-i totuna cu turneul individual, e alt tip de presiune psihică, când ai tricolorul în spate şi mii de oameni care-ţi strigă numele; iar Cehia este, în primul rând, o mare echipă, dincolo de suma valorilor individuale, câştigătoare a Fed Cup de 4 ori în ultimii 5 ani.

Dar n-am putut să răspund altfel repetării „patriotice” de către diverşi tenisologi a scorului clar favorabil Simonei în întâlnirile cu Kvitová şi Plíšková. Astfel de „încurajări” nu fac decât să creeze o atmosferă mai mult decât inutilă, chiar nocivă pentru psihicul Simonei, şi aşa nu foarte solid după cele întâmplate începând cu înfrângerea în primul tur de la AO.

Până la 2-2 în setul decisiv, Simo n-a făcut un meci rău. A servit binişor, a acoperit terenul cu renumita ei viteză de deplasare, a recuperat spectaculos destule mingi ca şi pierdute, a reuşit câteva lovituri câştigătoare. Fizic a fost foarte bine. Dar controlul psihic al partidei nu l-a avut niciun moment.

În decisiv, a reuşit să menţină echilibrul până la 2-2, după care a căzut definitiv. Ultimele două ghemuri, în care era groggy, au durut...

Citeşte AICI integral comentariul lui Cristian Tudor Popescu

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite