CTP analizează şi remarcă un lucru la Simona Halep: „Evanghelia după Maria!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Tudor Popescu a urmărit calificarea Simonei Halep în semifinalele turneului de la Beijing şi a remarcat un amănunt important în jocul ei.

Într-un editorial pe republica.ro, CTP menţionează schimbarea care a apărut în jocul Simonei:

"Cu 6-2, 6-1 pierdea la Wuhan, cu o săptămână în urmă, Simona Halep în faţa Dariei Kasatkina. Acum, la Beijing, Simona a câştigat, tot la Kasatkina, cu 6-2, 6-1. De ce?

Pentru că Daria Kasatkina a rămas aceeaşi, Simona Halep nu. În meciul cu Sharapova, pe care l-am considerat evanghelie, adică veste bună, cel mai important pentru cariera ei, în mintea Simonei s-a spart o barieră. Acum îşi dă drumul, îşi dă voie să atace, să încerce să facă ea punctul, atunci când are ocazia, cu lovitură decisivă, nu aşteptând greşeala mai mult sau mai puţin neforţată a adversarei.

Raportul loviturilor câştigătoare Halep-Kasatkina spune totul: 19-6.

Mai mult, această atitudine agresivă a Simonei a stresat-o pe rusoaică, în disperare de cauză ea încercând să răspundă cu contraatacuri, joc care nu îi este familiar şi care a dus-o, spre finalul meciului, în degringoladă.

 S-a anunţat ora meciului. Când va juca Simona Halep cu Jelena Ostapenko, în semifinale

Important de notat şi că aceste dese accente ofensive, cu iniţiativa schimbării de direcţie a loviturii, cu contre-pied-uri în care a pus-o pe Kasatkina, au „ascuns”, au compensat serviciul Simonei, care n-a mai funcţionat atât de bine ca în faţa Sharapovei.

Ca să ajungi nr. 1 mondial trebuie, n-am o expresie mai potrivită, să „ai faţă”. Până acum, cu jocul de regularitate, menit să provoace greşeala adversarei, Simona dădea impresia, chiar şi la victorii mari, că îi lipseşte ceva. Evanghelia după Maria ne arată schimbarea la faţă a Simonei. Această altă Simona cred că nu-i va mai da voie unei Ostapenko să-i „fure” victoria, de va fi s-o întâlnească în semifinală." 

ANALIZĂ Halep vs Ostapenko! Ce s-a schimbat de la finala de la Roland Garros, pierdută de jucătoarea noastră 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite