Cronica meciului dintre Halep şi Kristina Mladenovici, în opinia lui Cristian Tudor Popescu: „Simona - Triumful unei inimi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Tudor Popescu a urmărit cu sufletul la gură partida dintre Simona Halep şi Kristina Mladenovici, terminată cu victoria jucătoarei noastre.

Sub titlul "Simona - triumful unei inimi mari", Cristian Tudor Popescu a punctat pentru republica.ro  elementele esenţiale ale disputei dintre cele două jucătoare: 

"Ce jucătoare extraordinară a devenit Kristina Mladenovic! Are, în acest moment, cel mai bun forehand din circuitul WTA. Serviciu foarte bun, şi primul, şi al doilea. Dibace la scurte şi face voléuri impecabile la fileu. O combinaţie rară de forţă şi fineţe.

Iată de ce cred că Simona Halep a reuşit, în finala de la Madrid, a doua mare victorie a carierei ei, după cea din sferturile US Open 2015 în faţa Victoriei Azarenka.

A fost un meci superb, sunt fericit că am trăit să-l văd în direct. Kristina a început cu un psihic de boxer pus pe KO în primele reprize. Rafale de forehand-uri trăsnet au venit peste Simona. Cum apuca să se aşeze cu dreapta, Mladenovic lovea în plin, cu racheta scoţând un zgomot de împuşcătură, la cel mult o jumătate de metru de linii. Dacă avea puţin spaţiu-timp la dispoziţie, franţuzoaica înţepa nişte scurte de murea mingea în zgură. Ce arme a avut Simona în faţa acestei killeriţe pursânge?

Făcând eforturi impresionante, Simo a pistonat reverul lui Mladenovic în schimburi în cros, prelungite. Cum reuşea să o fixeze în colţul terenului, se răsucea şi trimitea o dreaptă lung de linie fără replică. Atunci când Mladenovic a ajuns să conducă 5-3 în primul set, mesajul transmis de atitudinea Simonei a fost: „O să mă bat la sânge să nu-ţi dau setul ăsta, dar dacă totuşi îl iei, sunt pregătită să jucăm 3 seturi, 3 ore, nu cedez până la ultima minge”.

Acesta a fost factorul esenţial. Mladenovic a jucat cu gândul să câştige în două seturi, Halep era gata să joace până mâine dimineaţă!

Cu puţin noroc, Mladenovic a luat setul 2 la un vârf de ac, în tie-break. În setul decisiv însă, şarjele ei au fost din ce în ce mai „moi”. Simona a alergat la rupere şi după mingi clar fără şanse, ca s-o oblige pe Mladenovic să mai lovească încă o dată, ştiind ce efect psihologic are asta, în timp, asupra unei „bombardiere”.

Serviciul Kristinei s-a dereglat, Simona a continuat să servească cu un procentaj ridicat pe primul serviciu, în jur de 80%, acesta fiind un alt factor important pentru victorie: punând în teren primul serviciu nu foarte tare, dar sigur, Simona a servit rar cu al doilea, ferindu-se astfel de retururile ucigătoare ale lui Mladenovic.

Ultimul ghem a arătat ca sfârşitul unei partide de skanderbeg: Simona i-a lipit pumnul de masă Kristinei.

Românca egalează astfel performanţa Serenei Williams, câştigând de două ori Madrid Open. După atâtea luni în care era cu capul în nori cenuşii, aşa cum a fost acum Djoković în faţa lui Nadal, Simona a redevenit Mangusta, puternică şi lucidă, pe care o îndrăgesc de atâţia ani...

Îndrăznesc, deci, să am mari speranţe pentru Roma şi, mai ales, Roland Garros. Zgura îi dă putere..."

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite