Copa America: Messi, ruinat de un fost jucător al Realului. Argentina a pierdut trofeul după o finală cruntă cu Chile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lionel Messi
Lionel Messi

Mulţi susţin că, pentru a-l putea depăşi pe legendarul Diego Maradona, actualul star al „pumelor“ are nevoie de un trofeu cucerit cu echipa naţională. Din păcate pentru Messi, după Mondialul din 2014, Argentina a ieşit, din nou, pe locul 2.

Ce finală pentru Copa America 2015! Argentina, ajunsă în ultimul act după ce pierduse ultimele patru partide cu trofeul pe masă. Chile, ţara-gazdă, avea până sâmbătă patru finale jucate şi toate pierdute.

„Blestemul“ urma să fie spulberat pentru o echipă în „vulcanul“ de la „Estadio Nacional Julio Martínez Prádanos“ din Santiago de Chile. Din păcate, finala s-a ridicat la nivelul atmosferei doar vreo 20 de minute, perioadă în care gazdele au atacat furibund, iar Vidal a trecut pe lângă gol (11).

Apoi, a urmat un meci jucat într-un ritm frenetic, dar al naibii de plictisitor pentru spectatorul neutru. Multe faulturi, lupte dure la mijlocul terenului şi puţine, foarte puţine ocazii de gol. Luciditatea a lipsit, iar miza a distrus spectacolul.

Argentina, lovitură după lovitură

Seara neagră a Argentinei a început în minutul 26, atunci când Di Maria a plecat pe un contraatac furibund, de unul singur, după un corner al gazdelor. A plătit însă scump pentru cursa de 40-50 de metri, a făcut intindere pe drum şi a fost schimbat cu Lavezzi. Acesta a avut a doua mare ocazie a meciului în minutul 45+2, dar Bravo a parat şutul.

A urmat o repriză secundă groaznică în care n-ai fi adormit doar dacă erai chilian sau argentinian. Prima ocazie de gol a venit în minutul 82, atunci când şutul lui Alexis Sanchez a trecut periculos pe lângă poarta lui Romero.

Apoi, Gonzalo Higuain, atacantul luat de Napoli de la Real Madrid, a făcut primul pas spre a deveni cel mai detestat jucător în Argentina după finală. La ultima fază din timpul regulamentar, în minutul 90+2, Argentina a pornit un contraatac după un corner al gazdelor. Balonul a circulat pe traseul Messi - Lavezzi - Higuain, iar ultimul a tras în plasa laterală dintr-o poziţie dificilă, dar din care un vârf de clasă mondială ar fi înscris.

Calvarul prelungit

Ratarea lui Higuain a trimis meciul în prelungiri, acolo unde Alexis Sanchez a avut cea mai mare ocazie, după ce Mascherano a luftat la mijlocul terenului. Vârful celor de la Arsenal a scăpat singur cu Romero, dar a trimis peste (105).

După 120 de minute, scorul a fost 0-0, iar aflat în studioul „beIN SPORTS“, Ruud Gullit a comentat ironic: „Nu s-ar fi marcat nici dacă s-ar mai fi jucat încă 60 de minute“.

Ce s-a întâmplat la penalty-uri?

Chile - Matias Fernandez - Gol
Argentina - Messi - Gol

Chile - Vidal - Gol
Argentina - Higuain - Ratare

Chile - Aranguiz - Gol
Argentina  - Banega - Ratare

Chile - Alexis Sanchez - Gol

Acelaşi Higuain care a irosit şansa de a aduce trofeul Argentinei în timpul regulamentar a tras mult peste transversală, apoi Bravo a parat şutul anemic expediat de Banega, iar Alexis Sanchez a făcut-o pe Chile campioană pentru prima dată în istoria Copei America.

VEZI REZUMATUL MECIULUI

22
de ani
au trecut de la ultimul trofeu cucerit de Argentina la nivelul echipelor naţionale de seniori: Copa America 1993

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite