CM 2014. Cel mai fericit fotbalist din lume. E coleg şi cu Messi, şi cu Ronaldo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Di Maria
Di Maria

Angel Di Maria este eroul argentinienilor, după ce a dus naţionala „pumelor” în sferturile Cupei Mondiale, marcând în prelungirile meciului cu Elveţia.

Despre Angel Di Maria se spune că este cel mai fericit fotbalist al planetei. De ce? Pentru că e coleg la echipa de club cu Ronaldo şi la naţională cu Messi. Dacă la Real Madrid de regulă, Di Maria este cel care-i pasează lui CR 7, la naţională, Angel e servit de Messi, aşa cum s-a întâmplat şi în meciul cu Elveţia. Faptul că e coleg cu cele două staruri ale lumii fotbalistice reprezintă şi un dezavantaj pentru Di Maria. L-a explicat chiar el: „Nu ştiu cine face nominalizările la Balonul de Aur, dar eu n-am fost pe listă niciodată. Nici măcar în primii 50, deşi am avut ani buni”.
Aflat în umbra celor mai buni fotbalişti din lume, Di Maria e însă un jucător esenţial atât pentru Real Madrid, cât şi pentru Argentina. Şi chiar dacă trofeele sunt puţine în vitrina sa, jocul său tehnic şi vivacitatea din teren încântă de fiecare dată. Apropiaţii spun despre el că oricum nu i-ar sta bine în lumina reflectoarelor, fiind un tip timid şi retras. În copilărie abia scotea trei vorbe şi fusese poreclit „Fideo”, adică Tăiţel, deoarece avea picioarele foarte subţiri.
Transferat pe 26 de mingi
Povestea lui e clasic sud-americană. Sărăcie, modestie, ambiţie, dar şi noroc. Spărgea bibelourile mamei prin casă, jucând fotbal, îşi ajuta tatăl care căra cărbuni de la o mină şi deseori venea cu mâinile murdare la antrenamente, primul său transfer a costat 26 de mingi, iar consacrarea şi-a găsit-o în Europa, la Benfica, de unde l-a luat Real Madrid. Di Maria, născut de Ziua Îndrăgostiţilor, pe 14 februarie 1988, a fost omul cerut în mod expres de Jose Mourinho, atunci când a semnat cu Realul, iar conducerea madrilenilor i-a făcut hatârul, investind 36 de milioane de euro pentru aducerea lui. Profitul celor de la Benfica? Fix 30 de milioane de euro, lusitanii cumpărându-l pe Di Maria în 2007, de la Rosario Central, cu 6 milioane de euro. Şi după plecarea lui Mourinho, Di Maria a rămas indispensabil Realului, noul antrenor Carlo Ancelotti opunându-se cu vehemenţă transferului acestuia la Juventus, echipă care-l curtează insistent.

REPORTAJ ÎNTR-O FAVELĂ DIN RIO DE JANEIRO

CE CAPETE AU MAI CĂZUT DUPĂ EŞECURILE DE LA CM

E campion mondial şi olimpic    
Angel Di Maria are deja în palmares un titlu mondial, câştigat în 2007, cu naţionala Under 20 a Argentinei. „Pumele” au triumfat atunci în Canada, cu o echipă în care mai jucat Romero, Banega, Escudero, Aguero sau Zarate. Un an mai târziu, Di Maria marca golul victoriei naţionalei olimpice a Argentinei, în finala JO de la Beijing, contra Nigeriei. Printre colegii de acum şase ani se regăsesc Messi, Garay, Zabaleta, Lavezzi, Mascherano şi Gago, plus Romero şi Aguero, campioni mondiali şi la juniori.     

Selfie cu vedete
Argentinienii au sărbătorit calificarea în sferturile Cupei Mondiale, acolo unde vor întâlni Belgia, echipă contra căreia au mai jucat în 1986, în semifinale. Ezeiquel Lavezzi a ţinut să imortalizeze momentul printr-un selfie alături de eroii „pumelor”, Messi, autorul pasei de gol, şi Di Maria, cel care a introdus mingea în plasă. „Iniţial, am fost tentat să trag la poartă, dar a fost bine că am pasat”, a recunoscut Messi.  

di maria



 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite