Cifrele etapei a treia: doar 10 goluri în 7 meciuri. Ce record a doborât portarul Pandurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pedro Mingote apară la Pandurii din 2008
Pedro Mingote apară la Pandurii din 2008

Etapa a treia din Liga I s-a încheiat cu victoria Timişoarei în faţa Botoşaniului, scor 1-0, partidă ce a parafat o rundă săracă în goluri.

Astfel, în etapa a treia din Liga i s-au înscris doar 10 goluri în 7 meciuri, iar meciul Univ. Craiova - Astra 1-2 a fost cel mai bogat în reuşite. Alte cifre interesante, pe care le puteţi găsi pe blogul statisticianului Răzvan Toma

Cifre rotunde privind numărul de meciuri pe prima scenă: Râpă (Steaua) al 150-lea, Budescu, William Amorim (ambii Astra), Buleică (Concordia), Guilherme (Steaua) cu toţii al 100-lea. Cu brazilienii William Amorim şi Guilherme, numărul străinilor care au ajuns la peste 100 de meciuri în primul nostru eşalon se ridică la 51.

În această rundă s-au înregistrat 8 debuturi, toţi cei aflaţi în această postură fiind jucători străini: Gnohéré (Dinamo), Dani, Vitor Bruno (ambii CFR Cluj), Zlatinski (CSU Craiova), Piccioni (CSMS Iaşi), Neziri, Cabrera, Robertson (toţi FC Botoşani).

Cel mai interesant element este faptul că portughezul Mingote (Pandurii, unica echipă la care a apărat în Liga I) a devenit portarul străin cu cele mai multe partide pe prima noastră scenă, 124, depăşindu-l pe bosniacul Gušo, care deţinea această supremaţie de opt ani.

Un top 10 all-time arată astfel:

1. João Pedro MINGOTE Ribeiro (Portugalia) 124 partide;

2. Adnan GUŠO (Bosnia-Herţegovina) 123;

3. Branko GRAHOVAC (Bosnia-Herţegovina) 119;

4. MÁRIO Jorge Quintas FELGUEIRAS (Portugalia) 111;

5. NUNO CLARO Simões Coimbra (Portugalia) 107;

6-7. Ibrahim DOSSEY (Ghana) şi PETERSON dos Santos PEÇANHA (Brazilia) câte 92;

8. Dušan KUCIAK (Slovacia) 87;

9. Robinson ZAPATA Montaño (Columbia) 85;

10. Giedrius ARLAUSKIS (Lituania) 80.

Dintre aceştia, liderul alături de Grahovac şi Peterson Peçanha îşi mai pot îmbunătăţii cifrele în actualul sezon. Dintre ceilalţi, Dossey a părăsit această lume, Gušo şi probabil Nuno Claro şi-au pus mănuşile în cui, iar Felgueiras, Zapata, Kuciac şi Arlauskis joacă în alte campionate. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite