Ce meciuri ne aşteaptă: S-au tras la sorţi sferturile şi semifinalele Ligii Campionilor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai importantă competiţie intercluburi din lume se va relua la 7 august, urmând a încheia, mai întâi, cele patru partide retur din faza optimilor.

Liga Campionilor s-a oprit la 11 martie, când s-au disputat meciurile retur din optimi, PSG - Dortmund 2-0 şi Liverpool - Atletico Madrid 2-3. Probabil, în acele momente, nimeni nu-şi imagina că întreaga competiţie va lua o pauză de 149 de zile!

Pandemia de coronavirus a dat însă totul peste cap şi abia acum fotbalul reuşeşte să facă paşii spre revenirea la normalitate. Pentru Liga Campionilor, acest lucru înseamnă, mai întâi, terminarea meciurilor din optimi. Aici, UEFA a luat decizia ca partidele retur, care au rămas de disputat, să fie găzduite, potrivit programării iniţiale, în loc să fie mutate în Portugalia, ţara care va găzdui un format restrâns al Ligii, începând cu sferturile întrecerii.

Drept urmare, la datele de 7 şi 8 august, se vor juca, aceste partide retur din optimi pe terenul primelor formaţii, adică cele care, în tur, au evoluat în deplasare:

*Manchester City - Real Madrid (2-1 în tur)

*Bayern Munchen -  Chelsea (3-0 în tur)

*Juventus - Lyon (0-1 în tur)

*Barcelona - Napoli (1-1 în tur)

După aceste întâlniri, Liga se va muta în Portugalia, mai precis la Lisbona. Începând cu faza sferturilor, partidele se vor juca într-o singură manşă, fără spectatori, fie pe stadionul celor de la Benfica (va găzdui şi finala Ligii Campionilor), fie pe arena clubului Sporting. 

UEFA a efectuat, astăzi, tragerea la sorţi pentru sferturile şi semifinalele Ligii. Iată ce meciuri vom avea în sferturi:

1. Real Madrid / Manchester City - Lyon / Juventus

2. Leipzig - Atletico Madrid

3. Napoli / Barcelona - Chelsea / Bayern Munchen

4. Atalanta - PSG

Sferturi

Mai departe, semifinalele competiţiei ar putea arăta astfel:

*Câştigătoarea primului sfert - Câştigătoarea sfertuluui 3

Astfel, una dintre Real Madrid, City, Lyon sau Juventus va ajunge faţă în faţă cu Napoli, Barcelona, Chelsea sau Bayern Munchen

*Câştigătoarea sfertului 2 - Câştigătoarea sfertului 4

Astfel, învingătoarea duelului Leipzig - Atletico Madrid se va intersecta cu formaţia care se va impune în Atalanta - PSG.

Liga Campionilor, 2019-2020

*7-8 august: Retururile din 16-imi

*12-15 august: Sferturi

*18-19 august: Semifinale

*23 august: Finala

CITEŞTE ŞI:

Meciuri de cinci stele şi în Liga Europa: Cum vor arăta sferturile şi semifinalele

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite