Casillas şi Xavi au câştigat premiul Prinţul de Asturia pentru Sport 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iker Casillas
Iker Casillas

Fotbaliştii spanioli Iker Casillas (Real Madrid) şi Xavi Hernandez (FC Barcelona) au câştigat Premiul Prinţul de Asturia pentru Sport în 2012, anunţă presa spaniolă.

Casillas şi Xavi au fost propuşi pentru acest premiu de preşedintele FIFA, Joseph Blatter.

Cei doi au obţinut 11 de voturi, învingând în finală Comitetul Internaţional Paralimpic, care a primit şase voturi. "Juriul a considerat că aceşti jucători simbolizează valorile prieteniei şi colegialităţii, mai presus de rivalitatea dintre echipele lor. Comportamentul lor sportiv este un model pentru tineri. Iker şi Xavi au o prietenie strânsă de când au câştigat Mondialul under-20 din Nigeria, în 1999, şi trecerea timpului a consolidat această prietenie mai presus de înfruntări şi pasiuni ", a anunţat fosta jucătoare de tenis Arantxa Sánchez Vicario.

Ceremonia de acordare a premiilor va avea loc la Oviedo, la 26 octombrie. În 2011, premiul a revenit atletului etiopian Haile Gebrselassie, cvadruplu campion mondial şi dublu campion olimpic în proba de 10.000 de metri. În 2010, premiul a fost câştigat de reprezentativa de fotbal a Spaniei, campioană mondială în Africa de Sud. În 2009 premiul a revenit atletei Elena Isinbaieva, iar în 2008 premiul a fost câştigat de tenismanul Rafael Nadal. În 2007, premiul Prinţul de Asturia pentru Sport a revenit septuplului campion mondial de Formula 1, fostul pilot german Michael Schumacher, în 2006 a fost obţinut de reprezentativa de baschet a Spaniei, campioană mondială în acel an, iar în 2005 de pilotul spaniol de Formula 1 Fernando Alonso.

Fundaţia Prinţul de Asturia, patronată de Felipe de Bourbon, moştenitorul tronului Spaniei, oferă în fiecare an opt premii de câte 50.000 de euro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite