Campionatul Turciei începe cu 13 români: Şumudică i-a lăsat pe toţi cu gura căscată. Ce a declarat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Şumudică
Marius Şumudică

Pe vremuri, la finalul anilor ’90 şi la începutul anilor 2000, românii, în frunte cu Hagi, Gică Popescu şi Mircea Lucescu erau idolatrizaţi în Turcia. Acum, situaţia lor e mult diferită.

Atunci, colonia românească nu era la fel de mare ca astăzi, însă era formată la echipe cu pretenţii, „abonate“ la trofee. 

Acum, ediţia 2017-2018 a Superligii care va începe în weekend adună la start 12 jucători români şi un antrenor, Marius Şumudică. Din păcate, toţi se află la grupări minuscule, fie de a doua parte a clasamentului, fie chiar candidate la retrogradare.

La Karabukspor s-au strâns cei mai mulţi români dintr-o echipă din afara ţării: şapte! Anul trecut, cu Papp, Găman, Latovlevici şi Tănase printre titulari, echipa s-a clasat pe locul 11 din 18. Pentru noua stagiune, a revenit în lot Marius Alexe, după un împrumut la Podbrezová (Serbia), în timp ce Neagu şi Torje au mărit numărul românilor din lot.

Cea mai interesantă echipă pentru suporterii români va fi însă, probabil, Kayserispor, acolo unde a ajuns excentricul Marius Şumudică. Acesta i-au luat cu el şi pe Lung jr şi pe Săpunaru şi va avea şi un debut de foc. Luni (21.45), în ultimul meci din prima rundă, va întâlni Galatasaray în deplasare.

Cu acest prilej, Şumudică a vorbit în faţa jurnaliştilor turci în stilul său caracteristic: „Mi-e ruşine, dar să vă spun ceva: pentru mine, fotbal e înaintea familiei! Fotbalul mi-a dat tot ce am în viaţă, totul! Fotbalul e viaţa mea. Eu încă mă simt ca un jucător de fotbal. Sunt aproape de elevii mei. Sunt familia mea, eu sunt tatăl lor. N-am însă nicio baghetă magică. Nu sunt nici Mourinho, nici Guardiola, sunt Şumudică. Meciul cu Galatasaray va fi dificil. Vom merge acolo pentru a câştiga“.

Într-o altă partidă din prima rundă, sâmbătă (ora 20.00), Genclerbirligi, echipa lui Cosmin Matei, o va înfrunta pe Karabukspor, formaţia cu cei şapte jucători români.

Românii care activează în prima ligă din Turcia

Nume Club

B. Stancu Bursaspor

C. Matei Genclerbirligi

Papp Karabukspor

Găman Karabukspor

Latovlevici Karabukspor

Tănase Karabukspor

Neagu Karabukspor

Torje Karabukspor

Alexe Karabukspor

Şumudică Kayserispor

Lung jr Kayserispor

Săpunaru Kayserispor

Rusescu Osmanlispor

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite