„Câinii“ ştiu să înoate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jucătorii dinamovişti au apelat la o camionetă pentru a trece apa
Jucătorii dinamovişti au apelat la o camionetă pentru a trece apa

Din cauza inundaţiilor din Turcia, dinamoviştii s-au deplasat la antrenament cu o autoutilitară. Furtuna violentă de luni a lăsat urme asupra Antalyei şi de ieri drumurile din regiune au devenit impracticabile.

Inevitabil, roş-albii au avut de suferit, dar gazdele au venit cu soluţia de a răzbate printre şuvoaie şi de a ajunge la terenul de fotbal: transportul cu ajutorul unei camionete.

Au plecat în Antalya pentru a scăpa de zăpada şi frigul din România, dar au dat de ploaie torenţială. Luni nu au putut părăsi hotelul şi s-au antrenat la sala de forţă, însă ieri au reuşit să respecte programul de lucru.

Cum primul antrenament al zilei începe la ora 11.00, dinamoviştii s-au reunit pentru a merge la terenul de fotbal. Însă, surpriză, totul în jur era inundat. Imediat, turcii au adus o autoutilitară şi românii au fost invitaţi să se urce în maşină.

„Parcă mergem la muncă pe câmp"

În papuci, cu ghetele de fotbal în mână şi cu glugile trase pe cap pentru a se proteja de vânt, roş-albii au plecat la „muncă". Rând pe rând, jucători, antrenori, masori s-au înghesuit în micuţa camionetă roşie transformată într-un autovehicul-amfibie. Doar Moţi şi Marius Niculae au prins locuri centrale, în rest, fiecare s-a descurcat cum a putut. „Frate, zici că suntem în armată", glumeau fotbaliştii. „Parcă mergem la muncă pe câmp", se amuzau alţii.

În cele din urmă, elevii lui Ţălnar au ajuns la destinaţie, s-au antrenat, după care au revenit la hotel. După-amiază, la ora 15.00, când s-a disputat meciul amical cu Universitatea Cluj, transportul s-a desfăşurat în condiţii normale, cu autocarul, drumurile prezentându-se în condiţii mult mai bune faţă de dimineaţă.

Zicu, ultimele goluri la Dinamo?

Partida cu Universitatea Cluj a fost în pericol de a nu se mai disputa din cauza ploii, însă a avut darul de a-l scoate din anonimat pe Ianis, dorit intens de Dan Petrescu la Kuban Krasnodar.

La meci a asistat şi patronul clujenilor şi fostul acţionar al "câinilor", Florian Walter, care glumea pe seama roş-albilor, după ce echipa sa a condus cu 1-0 prin reuşita lui Huvoş din penalty. Dar, în repriza a doua, a ieşit la rampă Zicu, machidonul înscriind de două ori în zece minute.

Astfel, roş-albii s-au impus în penultimul amical din Antalya, iar mijlocaşul ar putea lua calea Rusiei, acolo unde "Bursucul" îl aşteaptă la Kuban.

După Gigel Bucur, Zicu ar fi al doilea român transferat la Krasnodar, iar Dinamo ar putea încasa 800.000 de euro în urma tranzacţiei, cu 200.000 mai puţin faţă de cât ceruse Borcea.

2-1

Dinamo: Curcă - Ţoc, Scarlatache, Daminuţă, Diabate - Adrian Cristea, D. Kone, Rus, Alexe - Bratu, L. Ganea.

A doua repriză: Cr. Munteanu - Ţoc, Scarlatache, Daminuţă, Diabate - Zicu, L. Rus, Alexe - L. Ganea, Fl. Bratu, Andrei Cristea. Antrenor: Cornel Ţălnar

„U" Cluj

Au marcat: Ianis Zicu 70, 80 / Huvos 30 (pen.)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite