Bucharest Rebels, campioana României la fotbal american

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rebelii sunt campionii României
Rebelii sunt campionii României

Bucharest Rebels a câştigat al doilea titlu naţional la fotbal American, după a trecut în finală de Cluj Crusaders, cu scorul de 2-0.

“Rebelii” au avut un sezon bun, în care ofensiva a marcat în medie 30 de puncte pe meci, iar apărarea a încasat doar 3 puncte. La ultimele trei partide din sezon, între care semifinala şi finala, Bucharest Rebels n-a încasat niciun punct, dovedind că este cea mai bună echipă din ligă. 

Fotbalul American este organizat în România de LEFA, Liga Echipelor de Fotbal American, şi a avut la start şase echipe, trei în seria de nord şi trei în cea de sud. Pare puţin, dar, ca şi comparaţie, liga naţională de rugby are tot şase echipe.  

În România, la fel ca în toată Europa se joacă dupa regulamentul din NCAA, campionatul universitar din Statele Unite ale Americii. Echipele îşi acoperă cheltuielile din cotizaţii lunare ale celor care joacă, dar au existat şi mici sponsori, iar după ce TVR 3 a transmis finala campionatului, se speră ca lângă acest sport să atragă şi alte surse de finanţare. Bucharest Rebels a jucat şi în Cupa Balcanică, alături de echipe din Serbia şi Bulgaria, şi anul trecut a câştigat această competiţie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite