Box:  Lucian Bute pierde la puncte meciul cu James DeGale. Decizie unanimă în favoarea englezului, meci bun al românului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucian Bute a pierdut la puncte meciul cu James DeGale, de la Quebec, şi a irosit şansa de a reintra în posesia centurii IBF.

Pugilistul român Lucian Bute a pierdut, duminică dimineaţă, la Quebec, meciul cu britanicul James DeGale, contând pentru centura de campion IBF la categoria supermijlocie.

Decizie unanimă în favoarea britanicului: 116-112, 117-111, 117-111. "Sunt dezamăgit de decizia arbitrilor", a scris Lucian pe Facebook

Lucian a început mai slab, fiind dominat de englez în primele trei runde, dar şi-a revenit pe parcurs. În runda a patra şi a cincea, el a izbutit câteva lovituri puternice, care l-au tirmis în corzi pe DeGale şi au ridicat publicul în picioare.

În runda a şasea, britanicul a revenit cu o lovitură de ciocan în bărbia lui Bute şi a părut mai relaxat şi mai încrezător în forţele sale, dominând centrul ringului în următoarele reprize. 

Lucian a căutat o lovitură câştigătoare pe final, fiind susţinut puternic de publicul de sală, dar nu a găsit-o şi a acceptat decizia arbitrilor, chiar dacă diferenţa i s-a părut prea mare. Ce a spus Bute imediat după meci.

Deşi spusese că o să-l bată pe Lucian în maxim şase runde, DeGale şi-a schimbat discursul la final: "Am spus că Lucian e un luptător de clasă mondială. Eu sunt mai tânăr, mai proaspăt, dar îl respect pe Lucian. Eu un mare campion şi, credeţi-mă, se va întoarce". 

James DeGale, 29 de ani, ar putea boxa în aprilie, la Vegas, cu Badou Jack, care deţine centura WBC. Cât despre Lucian, el a arătat destul de bine în acest meci şi probabil că va mai rămâne în ring pentru un meci sau două, dar şansa unei centuri în acest moment nu se întrevede. 

Victoria lui DeGale a completat o seară perfectă pentru englezi, după ce Tyson Fury a produs o surpriză uriaşă. 

Imagini de la meciul Bute - DeGale

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite