Barca - Bayern, duelul fraţilor străini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Barcelona - Bayern Munchen este cea de-a doua semifinală din Liga Campionilor şi se va disputa diseară de la ora 21.45, în direct pe Digisport şi Dolcesport.

Meciul Barcelona – Bayern Munchen îi va aduce faţă în faţă pe Thiago Alcantara şi Rafinha, care sunt fraţi buni, ambii fiind copii fostului fotbalist brazilian Mazinho, campion mondial în 1994.
Cei doi sunt produse ale centrului de copii de la FC Barcelona, dar carierele lor au avut drumuri diferite. Thiago, care e născut în Italia, la Bari, a plecat în 2013 la Bayern Munchen, după Josep Guardiola, cel care promovase la Barca, unde însă nu avea loc de Xavi. Thiago este dreptaci şi joacă pentru naţionala Spaniei.
 

Rafinha, care e născut la Sao Paolo, şi pe care îl cheamă de fapt Rafael Alcantara, are 22 de ani, şi e stângaci. Şi el a debutat la Barcelona sub comanda lui Guardiola, dar după plecarea acestuia la Bayern, a fost împrumutat un an la Celta Vigo. Rafinha a avut norocul de a dat acolo peste Luis Enrique, care l-a adus după el înapoi la Barcelona. Deşi a evoluat la naţionalele Under 16 şi Under 17 ale Spaniei, Rafinha a preferat să treacă sub tricoul Braziliei, jucând pentru Under 19 şi Under 20 ale „Selecao”.

image

 
Cei doi n-au fost niciodată adversari, ci doar de câteva ori coechipieri. Ei au un văr primar, Rodrigo, legitimat la Valencia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite