Australian Open 2015: Vom avea un român în semifinale. Mergea şi partenerul său au dat lovitura la dublu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Mergea
Florin Mergea

La câteva ore după ce cuplul Tecău - Rojer a ajuns în sferturile competiţiei, perechea Mergea – Inglot a trecut de cei mai buni jucători de dublu în lume, stabilind o confruntare între doi români în următoarea fază.

Românii stabilesc noi recorduri la Australian Open. Irina Begu a izbutit cea mai bună performanţă a ei la această ediţie a competiţiei, iar Simona Halep poate face la fel, dacă va trece de Ekaterina Makarova în sferturi. Organizatorii au şi stabilit programul confruntării în această dimineaţă.

Până la meciul Simonei, românii au obţinut două victorii importante la dublu. Mai întâi, cuplul Horia Tecău – Jean-Julien Rojer (România – Olanda) a trecut de perechea Sam Groth – Eric Butorac (Australia – SUA), scor 3-6, 7-5, 7-6.

Apoi, cuplul Florin Mergea – Dominic Inglot (România – Anglia) a furnizat cea mai mare surpriză de la Australian Open, la dublu. Cei doi au trecut de fraţii Bob şi Mike Bryan, cei mai buni jucători din lume.

Prin victoria obţinută cu 7-6, 6-3, Mergea şi Inglot (favoriţii numărul 14 la dublu) au ajuns în sferturile de la Austrlian Open, acolo unde vor întâlni perechea Horia Tecău – Jean-Julien Rojer. Astfel, România va avea un jucător în semifinalele turneului de dublu.

Până să ajungă adversari, Tecău şi Mergea au fost parteneri la începutul carierei lor, câştigând Wimbledon la dublu, la juniori, în 2002 şi 2003.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite