Atât de jos am ajuns: Liga Campionilor e interzisă românilor! Ce echipe minuscule vor fi, totuşi, în faza grupelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Formaţiile din Liga I au fost batjocorite, din nou, în competiţiile organizate de UEFA, iar FCSB a intrat în grupele Ligii Europa după un eşec usturător, 1-5 cu Sporting Lisabona. Prin comparaţie, ţări de care râdeam altă dată din punct de vedere fotbalistic vor fi prezente la masa bogaţilor.

Astra, Dinamo şi CS U Craiova au încheiat socotelile cu cupele europene încă din turul III preliminar al Ligii Europa, Viitorul e ca şi eliminată din play-off-ul acestei competiţii, iar FCSB e singura grupare care va reprezenta, în continuare, Liga I în Europa.

Chiar şi aşa, s-a văzut pentru al doilea sezon la rând că nici clubul finanţat de Gigi Becali nu se poate ridica la pretenţiile Ligii Campionilor. Anul trecut, bucureştenii au ieşit din play-off după „dubla“ cu Manchester City, 0-5 la Bucureşti şi 0-1 în Anglia. Acum, a fost 1-5 cu Sporting Lisabona după cele două manşe.

Când echipa pregătiăt de Dică era dezmembrată pe „Arena Naţională“, alte cluburi, considerate mai mici, obţineau biletele spre grupele Ligii Campionilor.

Astfel, au reuşit să treacă de play-off formaţii precum Qarabaq (Azerbaidjan), APOEL Nicosia (Cipru), trupa care a scos Viitorul în turul precedent, şi Maribor (Slovenia). Victimele acestor grupări au fost echipe mai bine cotate şi s-au numit, pe rând, FC Copenhaga (Danemarca), Slavia Praga (Cehia) şi Hapoel Beer Sheva (Israel).

România n-a mai avut o echipă în grupele Ligii Campionilor din sezonul 2013-2014. Atunci, FCSB s-a clasat pe ultimul loc în grupa E cu trei puncte (0 victorii, 3 egaluri, 3 eşecuri), după Chelsea, Schalke 04 şi FC Basel.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite