„Apocalipsa“ la Focşani: Mărturia unui oficial de la Dinamo care a trăit de la faţa locului dezastrul provocat de huligani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Sportpictures
FOTO: Sportpictures

Derby-ul din Final Four-ul Cupei României a fost umbrit de o serie de incidente grave care au amânat startul partidei cu vreo 90 de minute.

Al doilea meci din Final Four-ul Cupei României, cel în care s-au înfruntat Steaua şi Dinamo, a început cu o oră şi jumătate întârziere, deoarece huliganii din galerii s-au luat la bătaie, iar jandarmii au folosti gaze lacrimogene pentru a calma spiritele.

Marian Ştefan, vicepreşedintele roş-albilor, s-a aflat în sala de la Focşani şi a povestit pentru prosport.ro cum a trăit momentele de groază care au cauzat evacuarea galeriilor din sală. 

Ce a spus vicepreşedintele dinamovist?

*A ieşit scandal. Părerea mea, a fost proastă organizare. Nu trebuia să primească într-o sală atât de mică un număr atât de mare de suporteri din partea ambelor echipe. Asta e, s-a întâmplat. Galeriile sunt de necontrolat câteodată, din păcate. S-a aruncat cu petarde, iar acum Jandarmeria face ancheta ei. Galeria lui Dinamo a fost condusă la autocar, deja a fost scoasă din oraş. Apoi, şi galeria Stelei a fost evacuată.

*Când s-a aruncat prima petardă, a început să se iasă din sală. Am fost printre ultimii care au ieşit din sală, sunt şi eu sub impresia evenimentelor. Sincer, nu mi s-a întâmplat niciodată să trăiesc aşa ceva. Nu sunt eu cel care să critice federaţia, pentru că ei s-au ocupat de organizare, dar cred totuşi că a fost o proastă alegere să jucăm un derby ca Steaua - Dinamo în această sală. Am jucat în Polivalenta din Bucureşti astfel de meciuri şi a fost mai bine gestionată situaţia.

*Sportivii lui Dinamo şi ai Stelei sunt în regulă. Nicio persoană n-a fost rănită. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite