ANALIZĂ Cum pot genera Simona Halep şi Roger Federer o situaţie rară în tenisul mondial. Doar de cinci ori s-a întâmplat asta în istorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep şi Roger Federer
Simona Halep şi Roger Federer

Simona Halep şi Roger Federer sunt foarte aproape de a influenţa situaţia actuală din tenisul mondial, lucru care se poate întâmpla chiar zilele acestaa.

Simona şi Federer pot deveni la începutul săptămânii viitoare lideri mondiali, la feminin şi masculin. Federer mai are nevoie de o victorie la Rotterdam, unde joacă diseară în sferturile de finală, iar Halep trebuie să treacă un tur peste Caroline Wozniacki. Simona o întâlneşte azi, în sferturi la Doha, pe americanca Cici Bellis, iar Wozniacki joacă tot acolo cu Angelique Kerber, un meci mult mai greu decât al jucătoarei noastre.

Dacă Federer şi Halep schimbă ierarhia tenisului mondial, ar fi doar pentru a şasea oară în istorie, când cei doi lideri se schimbă în acelaşi timp. Precedentele cazuri au fost:

9 septembrie 1991 Stefan Edberg l-a detronat pe Boris Becker şi Monica Seleş pe Steffi Graf
10 aprilie 1995 Andre Agassi l-a detronat pe Pete Sampras şi Steffi Graf  pe Sanchez Vicario
5 iulie 1999 Andre Agassi l-a detronat pe Pete Sampras şi Lindsay Davenport pe Martina Hingis
18 august 2008 Rafael Nadal l-a detronat pe Roger Federer şi Ana Ivanovici pe Jelena Jankovici
9 iulie 2012 Roger Federer l-a detronat pe Novak Djokovici şi Viktoria Azarenka pe Maria Şarapova

Aşadar, ziua de 19 februarie 2018, când se vor actualiza clasamentele ATP şi WTA, poate consemna a şasea schimbare concomitentă de lider în tenis.

VIDEO Punct de mare campioană. Cum a încheiat Simona Halep meciul cu Anastasia Sevastova, stârnind admiraţia comentatorilor

"Eşti pe felie!" Discursul care a schimbat soarta meciului Simonei Halep

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite