ANALIZĂ Mirel Rădoi intră în topul "juniorilor" Stelei. Ceva îl deosebeşte însă pe fostul jucător de Olăroiu şi Popescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rădoi a învăţat meserie de la Olăroiu FOTO Sunt Iulian Anghel, editor Adevărul, şi consider că este penibil să specific sursele fotografiilor
Rădoi a învăţat meserie de la Olăroiu FOTO Sunt Iulian Anghel, editor Adevărul, şi consider că este penibil să specific sursele fotografiilor

Mirel Rădoi este gata să conducă Steaua, deşi nu are niciun pic de experienţă ca antrenor. El a fost jucător activ până la finele sezonului recent încheiat, ultimul său meci fiind pe 11 aprilie, sub tricoul lui Al Arabi.

Faptul că nu are experienţă ca antrenor nu l-a împiedicat pe Rădoi să accepte oferta Stelei, numirea lui fiind bătută în cuie.Fostul internaţional a mers ieri la sediul Federaţiei pentru a discuta posibilitatea ca el să stea pe banca tehnică, în condiţiile în care nu are licenţa Pro, şi în mod normal nu are dreptul să fie trecut pe foaia de arbitraj ca antrenor principal. Dacă FRF nu accept să-i dea o derogare lui Mirel, în baza faptului că a fost unul dintre oamenii de bază ai naţionalei, având 63 de selecţii la lot, şi sub baza unei promisiuni că se va înscrie cât mai repede la cursurile Pro, problema va fi rezolvată altfel. Massimo Pedrazzini, viitorul director tehnic al Stelei, şi el fin al lui Gigi Becali, va fi trecut antrenor principal la meciuri, iar Rădoi pe o altă funcţie. În stafful Stelei, ca secunzi ai lui Mirel vor figura Nicolae Dică, Daniel Opriţa, iar Marius Popa va fi antrenor cu portarii, în vreme ce Marian Lupu va fi preparator fizic.

După Gheorghe Popescu şi Olăroiu
Rădoi va intra direct în topul celor mai tineri antrenori din istoria Stelei, după Gheorghe Popescu I şi Cosmin Olăroiu. Situaţia sa este diferită de a celor doi, pentru simplu fapt că Rădoi vine direct de pe gazon. Gheorghe Popescu, chiar dacă a fost şi el debutant, a avut o pauză de doi ani între terminarea carierei de jucător şi începerea carierei de antrenor, iar Olăroiu a activat două sezoane la FC Naţional, până să preia Steaua.
Doi dintre antrenorii cei mai experimentaţi din România, care au antrenat şi în Ghencea, au păreri împărţite în privinţa numirii lui Mirel Rădoi.  Emeric Ienei crede că aducerea lui este o măsură riscantă şi recomandă conducerii săi aibă grijă de el “pentru că dacă pierde la început câteva puncte ar putea să se descurajeze”. Sorin Cârţu, în schimb, omul care l-a lansat pe Mirel în fotbal, la Extensiv, susţine că “Rădoi are spiritual Stelei şi poate face faţă la echipă, câtă vreme cunoaşte foarte bine regulile după care funcţionează acest club”. Ultimul antrenor din Liga I care a trecut pe bancă direct de pe teren este Dan Alexa. El a venit la Poli în 2014, abandonând cariera de jucător în Cipru, la 35 de ani, dar a retrogradat cu timişorenii la finalul primului său sezon pe banca tehnică. Poli, cu Alexa la timonă, a promovat acum două săptămâni şi în sezonul viitor vom avea un duel al celor mai tineri antrenori.
Iordănescu îl aştepta la naţională

În vreme ce Mirel Rădoi îşi negocia venirea la Steaua şi aştepta despărţirea de Costel Gâlcă, selecţionerul Anghel Iordănescu se gândea să-l convingă să revină la echipa naţională. “Generalul” îl avea în vederi chiar pentru partida cu Irlanda de Nord, de pe 13 iunie, dezamăgit de faptul că Bourceanu e o umbră  acelui care a fost căpitanul Stelei, iar pintilii a lipsit o bună perioadă fiind accidentat. Tata Puiu şi-a pus unul dintre colaboratori să-l caute pe Rădoi pentru a-i comunica intenţiile lui şi a aflat cu surprindere că acesta va fi antrenor.


E al 19-le antrenor din era Becali  
19 antrenori a avut Steaua din 2003, de când a fost preluată de Gigi Becali. Aceştia sunt: Victor Piţurcă, Walter Zenga, Dumitru Dumitriu, Oleg Protasov, Cosmin Olăroiu, Gheorghe Hagi, Massimo Pedrazzini, Marius Lăcătuş, Dorinel Munteanu, Cristiano Bergodi, Mihai Stoichiţă, Ilie Dumitrescu, Edi Iordănescu, Sorin Cîrţu, Roni Levi, Ilie Stan, Laurenţiu Reghecampf, Constantin Gâlcă

Cei mai tineri antrenori ai Stelei
Nume                    Când a preluat Steaua  Câţi ani avea

Gheorghe Popescu    1951                                 32
Cosmin Olăroiu         2002                                 33
Ilie Savu                   1954                                 34
Ştefan Onisie             1960                                 35
Gheorghe Ola            1963                                 35
Anghel Iordănescu     1986                                 36
Victor Piţurcă             1992                                 36
Laurenţiu Reghecampf 2012                                 37
Emerich Ienei              1975                                38

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite