ANALIZĂ Totul despre Cehia, viitoarea adversară a României. La ce trebuie să fie atente fetele în meciul de luni şi care este principalul pericol pentru poarta noastră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România va întâlni Cehia, în optimile Campionatului Mondial de handbal feminin, partida urmând a se juca luni, de la ora 18.30.

Cehia nu reprezintă un nume mare în handbalul feminin şi nu are tradiţia performanţei nici la echipa naţională, nici la vreo echipă de club. Se află la a şasea prezenţă la un Campionat Mondial (1995, 1997, 1999, 2003, 2013 şi 2017), cel mai bun rezultat fiind locul 13 în 1997. Cehia a bifat şi cinci prezenţe la Campionatul European,  unde cel mai bun rezultat este  locul 8, ocupat în 1994 şi 2002.

 Vedeta echipei este centrul Iveta Luzumova, de la Thuringer, golghetera la zi a Ligii Campionilor şi singura jucătoare de la acest nivel. Cu 30 de goluri şi 27 de assituri, Luzumova este cea mai eficientă jucătoare de la acest Campionat Mondial.

O jucătoare în mare formă la turneul final este şi interul stânga, Marketa Jerabkova, o sportivă de 21 de ani şi 1,74 m înălţime, care joacă în Cehia, la Banik  Most, adversara lui HC Zalău, în Cupa EHF. Jerabkova a marcat 29 de goluri la Mondiale, cât Cristina Neagu. 

jerabkova

Şapte jucătoare din lotul Cehiei joacă în campionatul inter, unul nu foarte puternic. A doua jucătoare a Cehiei, după Luzumova, este considerată Veronika Mala, extremă dreapta şi colegă cu Crina Pintea la Issy Paris. Cehia mai are o jucătoare foarte bună, dar care lipseşte, fiind accidentată. Este vorba despre Jana Knedlikova, de la Gyor.

Cehia are o naţională tânără, cu o medie de vârstă de 24,9 ani, dar fără talie. Cu excepţia portarului Lucie Satrapova, nicio jucătoare nu are peste 1,80 m înălţime.

Adversara României este considerată o echipă foarte bună pe linia de 9 metri, dar fragilă pe extreme şi la nivelul portarilor. Cehia marchează mult, dar şi primeşte goluri multe. A terminat grupa cu un golaveraj de 134-147.

Antrenorul Cehiei este Jan Basny (54 de ani), în funcţie din 2010, unul dintre cei mai longevivi selecţioneri de pe continent.

basny

România şi Cehia s-au întâlnit şi anul trecut, la Campionatul European, unde fetele noastre au învins cu 30-28, dar meciul a fost greu şi desprinderea a venit în ultimele 30 de secunde, când Crina Pintea a recuperat o minge şi a punctat decisiv.

Rezultatele Cehiei de la turneul final: Cehia - Argentina 28-22, Cehia - Polonia 29-25, Cehia - Suedia 32-36, Cehia - Norvegia 16-34, Cehia - Ungaria 29-30  

Meciul România - Cehia se va desfăşura la Leipzig, într-o sală cu 6.250 de locuri, a doua cea mai mare sală de la campionatul Mondial din Germania, după cea din Hamburg.

Dacă trece de Cehia, România va juca, în sferturi, împotriva învingătoarei din meciul Olanda - Japonia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite