Am jucat ca niciodată, dar am ratat victoria româneşte: final dramatic pentru Neagu şi colegele ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tricolorele au făcut ce au vrut cu Danemarca în prima repriză, însă, după pauză, apărarea a dispărut fără urme, iar nordicele au dat lovitura cu două secunde înainte de final.

România a fost o echipă metamorfozată în meciul cu Danemarca. După înfrângerea cu Norvegia din prima zi, la opt goluri diferenţă, marţi, Neagu şi colegele ei şi-au urcat adversarele pe garduri, cum se spune în fotbal.

România a condus cu 4-0, iar nordicele au avut nevoie de cinci minute ca să puncteze şi ele. Asta deoarece apărarea a funcţionat excelent, iar Paula Ungureanu a avut intervenţii senzaţionale între buturi. Totuşi, fără îndoială, cea mai bună jucătoare a fost Adriana Ţăcălie! A marcat zece goluri şi, de fiecare dată, în momentele decisive.

Pierdere grea: Ada Nechita

La pauză, scorul a fost 16-12, iar singurul moment nefericit pentru România a fost accidentarea gravă suferită de Ada Nechita la mâna dreapta. Din păcate, după pauză, apărarea solidă din prima repriză a dispărut fără urme! De partea cealaltă, Danemarca a marcat din toate poziţiile, iar România a rămas în meci datorită unui cuplu formidabil: Ţăcălie - Neagu. Danemarca a egalat pentru prima dată, în minutul 40: 20-20. În minutul 51, nordicele au preluat chiar conducerea: 24-23.

Meciul a fost pe muchie de cuţit până în ultimele secunde, însă tricolorele au ratat victoria în cel mai pur stil românesc. Cu un minut şi jumătate înainte de final, am avut 29-27. Danemarca a renunţat la portar şi s-a apropiat la un gol: 29-28. Tadici a cerut time-out şi le-a solicitat jucătoarelor să stea cât mai mult în terenul advers. Din păcate, tricolorele au ratat ultimul atac, iar nordicele au egalat, dramatic, când mai erau două secunde!

S-a terminat 29-29, iar dacă în ultima zi vom învinge Ucraina, ceea ce pare a fi o formalitate, atunci tricolorele vor merge în prima grupă principală cu punctul luat din partida cu Danemarca. Prea puţin însă, mai ales după cum s-a jucat în prima repriză.

România – Danemarca 29-29

Au marcat pentru noi: Ţăcălie (10), Neagu (10), Chiper (3), Chintoan (2), Ardean-Elisei (1), Perianu (1), Nechita (1), Pintea (1)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite