adidas lansează primii pantofi Futurecraft 4 D, realizaţi care au talpa realizată cu ajutorul luminii şi oxigenului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Niul model adidas
Niul model adidas

adidas lansează primii pantofi Futurecraft 4D, creaţi cu ajutorul tehnologiei Digital Light Synthesis, se precizează într-un comunicat al firmei de echipament sportiv.

Prin angajamentul său de a ajuta sportivii să facă diferenţa în sporturile pe care le practică, astăzi, adidas lansează Futurecraft 4D, primii pantofi de înaltă performanţă din lume care au talpa realizată cu ajutorul luminii şi oxigenului prin Digital Light Synthesis, o tehnologie Carbon. Futurecraft 4D reprezintă o realizare adidas Futurecraft – demersul adidas pentru a defini viitorul fabricării produselor prin explorarea noilor tehnologii, a designului şi a colaborării pentru a le oferi atleţilor cele mai bune produse. Talpa Futurecraft 4D este rezultatul a 17 ani de cercetare a alergării şi a devenit realitate printr-un proces digital inovator de creare a pantofilor, care a eliminat necesitatea prototipurilor tradiţionale sau a matriţei. Cu noua tehnologie, adidas produce articole sport pentru performanţă printr-o modalitate complet diferită, fară să altereze calitatea şi lasă în urmă imprimarea 3D, aducând procese diferite în fabricarea produselor sport.

Eric Liedtke, adidas Group Executive Board Member Responsible For Global Brands, a declarat:
“Cu Digital Light Synthesis, depăşim limitările trecutului, şi ne aventurăm într-o nouă eră a proiectării şi fabricării de produse, posibilă datorită datelor culese de la atleţi şi a proceselor agile de fabricaţie. Prin trasarea acestui nou curs pentru industria noastră, dăm frâu liber creativităţii – transformăm nu doar ceea ce facem, ci şi cum o facem.”

Digital Light Synthesis este un proces tehnologic revoluţionar, dezvoltat de Carbon, care foloseşte proiecţia digitală a luminii, optică permeabilă la oxigen şi răşini lichide programabile pentru a genera

produse polimerice durabile şi de înaltă performanţă. Futurecraft 4D reprezintă prima utilizare de către adidas a Digital Light Synthesis, şi următorul pas pe care brandul îl face în realizarea unui design şi a procesului de fabricaţie bazate pe datele culese de la atleţi. Cu o ambiţie de a crea un pantof de alergare superior, adidas a analizat toate datele despre alergare pe care le deţinea pentru a integra zone funcţionale în talpa realizată prin intermediul Digital Light Synthesis. Spre deosebire de orice tehnologie de fabricaţie tradiţională, Digital Light Synthesis permite adidas să abordeze cu precizie nevoile fiecărui atlet în ceea ce priveşte mişcarea, amortizarea, stabilitatea şi confortul integrate într-un singur element. Platforma unică Carbon, ce utilizează răşini programabile oferă performanţe de neegalat în ceea ce priveşte durabilitatea materialului şi capacitatea de reacţie elastică. adidas va oferi trei sute de perechi de pantofi Futurecraft 4D unui număr restrâns de persoane, în aprilie 2017. Mai mult de 5000 de perechi de pantofi vor fi comercializaţi în sezonul de toamnă / iarnă 2017, urmând lansări noi în sezoanele următoare.

Digital Light Synthesis a fost creată de Carbon, o companie din Silicon Valley care are ca activitate crearea de produse revoluţionare prin utilizarea de hardware, software şi ştiinţa moleculară. Această nouă interpretare a procesului de fabricaţie permite designerilor, oamenilor de ştiinţă şi inginerilor de sport din echipa adidas să transpună cele mai complicate modele din imaginaţia lor în realitate. Mai important, depăseşte limitările metodelor alternative de producţie (exemplu: imprimarea 3D), acestea fiind: viteza redusă de producţie, calitate inferioară a suprafeţelor şi restricţiile legate de culoare şi material. Fără aceste limitări impuse de metodele convenţionale de producţie, acum adidas poate oferi consumatorilor mai rapid decât oricând cele mai bune şi inovatoare produse.

Prin Futurecraft, adidas a început în anul 2014 explorarea metodelor alternative de producţie ca un instrument pentru a schimba modul în care produsele sunt create. Un an mai târziu, a lansat Futurecraft 3D Runner, primii pantofi de alergare cu talpă printată 3D. Astăzi, adidas revoluţionează metodele alternative de producţie având ca partener compania Carbon. Marca se angajează să producă la scară largă pantofi folosind tehnologia Digital Light Synthesis. adidas va continua să lucreze cu partenerul său Carbon pentru dezvoltarea de noi materiale şi utilaje care vor face posibile noi inovaţii. Digital Light Synthesis va deveni o parte integrantă a Speedfactory, oferind consumatorilor produse performante personalizate, adaptate particularităţilor fizice şi nevoilor lor individuale.

Dr. Joseph DeSimone, Carbon Co-Founder si CEO, a declarat:
“Deşi tehnologia a reuşit să influenţeze şi să îmbunătăţească aproape orice aspect al vieţii noastre, când vine vorba de procesul de fabricaţie încă se utilizează aceleaşi patru etape care alcătuiesc ciclul de dezvoltare a produsului – proiectare, prototip, instrument, producţie. Carbon a schimbat acest lucru, a revoluţionat etapele mergând direct de la proiectare la producţie. Noi îi ajutăm pe ingineri şi designeri să creeze acele modele imposibil de realizat până acum, şi susţinem companiile să inoveze, iar FutureCraft 4D reprezintă dovada că se poate. Parteneriatul nostru cu adidas va fi simbolul revoluţiei digitale în domeniul fabricării produselor, schimbând modul în care bunurile sunt create, tehnologizate, produse şi livrate.”

adidas va crea pantofi de înaltă performanţă, printr-un proces rapid şi personalizat cu ajutorul tehnologiei Digital Light Synthesis, şi va realiza mai mult de 100.000 de perechi până la sfârşitul anului 2018   

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite