Abidal se retrage de pe gazon. Fundaşul francez va primi o funcţie în staff-ul Barcelonei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa spaniolă e sigură. Francezul Eric Abidal va anunţa joi, într-o conferinţă de presă, alături de preşedintele Barcelonei, Sandro Rosell, că îşi va încheia cariera de jucător.

Informaţia a fost lansată astăzi de “Mundo Deportivo”. Spaniolii scriu că Abidal îşi va explica, în cadrul unei conferinţe de presă, motivele care l-au făcut să renunţe la cariera de fotbalist. Cel mai probabil cele legate de sănătatea sa. 

Fundaşul stânga francez a trecut printr-un transplant de ficat, în martie 2012, în urma descoperirii unui tumori. În octombrie 2012 a revenit pentru scurt timp pe teren, însă problemele sale medicale au reapărut şi a mai stat câteva luni în afara gazonului. 

În 6 aprilie 2013 a jucat iarăşi într-un meci oficial, 20 de minute, iar două săptămâni mai târziu a fost integralist, cu Levante. La Barcelona din 2007, Abidal a marcat două goluri în tricoul catalanilor, pe care l-a îmbrăcat de 192 de ori.  

Deşi se specula că Abidal (33 de ani) vrea să mai joace încă un an sau doi, jurnaliştii de la “Mundo Deportivo” sunt siguri. 

Joi, Abidal îşi va anunţa retragerea de pe gazon, iar din 30 iunie va primi o funcţie în staff-ul echipei catalane. 

401 meciuri şi 4 goluri are Abidal în carieră. A mai trecut, în afara Barcelonei, pe la trei echipe din Franţa, Monaco, Lille şi Lyon

În naţionala Franţei, Abidal n-a marcat niciun gol, în 69 de partide

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite