Şumudică s-a aranjat pe viaţă: Câţi bani a câştigat la ultimele sale trei echipe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Şumudică s-a redresat din punct de vedere financiar, în ultimii ani
Marius Şumudică s-a redresat din punct de vedere financiar, în ultimii ani

Marius Şumudică (49 de ani) s-a întors în Turcia, pentru a semna cu Rizespor, iar la plecarea din ţară a mărturisit că ultimele sale aventuri în străinătate i-au oferit linişte financiară pentru restul carierei.

Cât timp a fost jucător, dar şi o bună perioadă de timp după ce s-a apucat de antrenorat, Marius Şumudică a plătit scump din cauza dependenţei sale de jocurile de noroc!

În 2016, pe când antrena Astra Giurgiu, fostul rapidist a şi fost suspendat 6 luni şi amendat cu 100.000 de lei de Comisia de Disciplină a FRF. Motivul? A fost prins jucând la pariuri! Din fericire pentru Şumudică, după acest scandal colosal la vremea respectivă, el s-a şi „vindecat“ definitiv de această „boală“. Iar ulterior, a avut puterea de a recunoaşte că a avut de suferit enorm din cauza unui stil de viaţă periculos. 

„Acum 12 ani, o luasem razna, aveam mari probleme cu cazinourile, cu jocurile de noroc, asta e o boală. Aveam nevoie de ajutor şi credinţa m-a ajutat. M-a ajutat duhovenicul meu de la Bistriţa, el m-a luat, practic, de ciuf şi am reuşit să scap de această boală. După ce m-am lăsat, m-am dus la toate cazinourile şi i-am pus să mă treacă pe <<blacklist>>, pe lista persoanelor care n-au dreptul să intre în cazinoul respectiv. Soţia mea m-a ajutat foarte mult. Mă duceam acasă şi nu puteam să mă uit în ochii copilului meu. Am pierdut foarte mulţi bani…“, a povestit Şumudică, la un moment dat.

Din fericire pentru el, după această perioadă tumultoasă, el a reuşit să se redreseze şi din punct de vedere financiar. Iar acum, când a plecat, din nou, spre Turcia, pentru a semna cu Rizespor, a mărturisit că banii nu mai reprezintă o grijă pentru el.

„Nu-mi lipseşte nimic, nici mie, nici copiilor mei de acum încolo. Cei trei ani din Turcia, plus anul din Arabia Saudită, mi-au dat o linişte financiară şi aş lucra oriunde, fiindcă iubesc fotbalul“, a spus fostul atacant. Potrivit informaţiilor din presa turcă, la Rizespor, Şumudică va câştiga un salariu apropiat de cel pe care l-a avut la precedenta sa echipă, Gaziantep, de 600.000 de euro pe sezon.

Debut în forţă, cu Fenerbahce

Şumudică a bătut palma cu Rizespor de mai bine de o săptămână, însă nu s-a apucat să plece în Turcia decât ieri, întrucât la noua sa formaţie s-a format un focar de coronavirus, cu opt jucători infectaţi. Chiar şi aşa, cu Şumudică pregătind echipa prin Zoom, Rizespor a strâns patru puncte din ultimele două partide şi s-a ridicat pe locul 12 din 21. În acest moment, echipa e la şase puncte de locul 18, primul care duce în liga secundă. 

Debutul lui Şumudică pe bancă se va produce, sâmbătă, când Rizespor va avea o deplasare infernală, pe terenul celor de la Fenerbahce Istanbul, locul 3, în acest moment.

„Nu mergem învinşi de la început. Am mai câştigat cu Fenerbahce, merg să mă lupt. Dacă vom pierde, vom pierde. Va fi ceva extraordinar un egal, dar va fi important următorul meci de acasă, cu Kasimpaşa. Va trebui să-l câştigăm şi să ieşim din zona asta a nisipurilor mişcătoare, să n-am grijă. Cu siguranţă, anul viitor, ne vom bate la primele opt“, a spus Şumudică. Acesta a şi vorbit despre singura echipă la care s-ar fi întors în România, dacă n-ar fi bătut palma cu Rizespor. „Am avut o discuţie amicală cu Rotaru, patronul de la Craiova. E prietenul meu, e un băiat deosebit. În România, nu m-aş fi întors decât la Craiova“.

CITEŞTE ŞI:

Şumudică, plecăciune în faţa lui Erdogan: „Sper să conducă Turcia până va muri!“

15.000 de euro a pierdut Marius Şumudică într-un cazinou din Ungaria, într-o singură noapte, pe când juca la Debrecen.  

Cât a câştigat Şumudică la ultimele sale echipe

Club Data numirii Data plecării Salariul stagional

Gaziantep 14 iunie 2019 10 ianuarie 2021 600.000

Al-Shabab Riad 14 iunie 2018 13 iunie 2019 800.000

Kayserispor 3 iulie 2017 15 mai 2018 400.000

*Sumele sunt exprimate în euro

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite