Şi handbalul s-a politizat: Gabriela Firea a anunţat venirea lui Neagu la CSM Bucureşti. Salariu uriaş din bani publici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campioana Europei face parte dintr-un club cu un buget de 10 milioane de euro pentru toate secţiile. Având o asemnea putere financiară, ea şi-a permis să bată palma cu cea mai bună handbalistă a lumii. Contractul e valabil pentru doi ani.

Primele ştiri despre imienta sosire a lui Neagu la CSM Bucureşti au apărut în noiembrie 2016. Iar astăzi, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a confirmat această mutare. 

Astfel, Neagu va juca din sezonul viitor la CSM Bucureşti, grupare care e finanţată din bani publici. Potrivit informaţiilor, pentru a bate palma cu Neagu, care acum evoluează la Buducnost (Muntenegru), CSM i-a oferit acesteia un salariu de 250.000 de euro pe sezon, mult peste ce câştigă majoritatea fotbaliştilor din Liga I!

Ce a spus Firea?

„Bucureşteanca Cristina Neagu se întoarce acasă! Mă bucur foarte mult că a acceptat oferta CSM Bucureşti, sunt fericită că putem să readucem în ţară una din cele mai talentate sportive românce. Desigur, suntem mândri şi când echipe de renume ale lumii se bat să aibă sportivi români în componenţă, dar ştiu şi că nicio victorie nu este mai dulce decât atunci când lupţi pentru ţara ta, şi, în cazul Cristinei Neagu, pentru oraşul tău: Bucureşti!

CSM Bucureşti îşi propune să devină un model pentru cluburile sportive din toată ţara, printr-o strategie care cuprinde două paliere: încurajarea sportului de masă, pepinieră pentru cel de înaltă performanţă, şi, în acelaşi timp, dezvoltarea susţinută a sportivilor care au atins consacrarea“, a spus Firea.

Ce a spus Neagu?

„Sunt bucuroasă că mă întorc acasă, e prima oară când am şansa să joc la cel mai înalt nivel în oraşul meu natal. Unul dintre visele mele e să câştig Liga Campionilor cu o echipă românească şi cred cu tărie că am această şansă cu CSM Bucureşti“, a afirmat sportiva de 28 de ani.

Ce a spus Alin Petrache?

Mutarea a fost comentată şi de directorul general al CSM-ului, Alin Petrache: „Sunt extrem de încântat să văd că o sportivă de talia Cristinei Neagu a ales CSMB. Era frustrant să vezi o astfel de jucătoare evoluând pentru o echipă din afara României. Trebuie să ne apreciem mai mult valorile şi să le propunem tinerilor sportivi modele. Una dintre misiunile viitoare ale CSM Bucuresti va fi readucerea în ţară a cât mai multor valori autohtone“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite