Şarapova, tratată cu dispreţ de francezi: rusoaica nu e dorită la Roland Garros. Preşedintele federaţiei o desfiinţează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suspendarea Mariei Şarapova pentru consum de Meldonium a fost scurtată şi, drept urmare, sportiva de 30 de ani va reveni pe terenul de tenis, săptămâna viitoare, la Stuttgart.

Cum rusoaica nu figurează, în acest moment, în ierarhia WTA, pierzând punctele acumulate pe durata suspendării, ea a primit trei wildcard-uri din partea organizatorilor, fiind, pur şi simplu, invitată la turneele din Stuttgart, Madrid şi Roma. 

Publicaţia „L'Equipe“ l-a intervievat pe preşedintele Federaţiei Franceze de Tenis, Bernard Giudicelli, dorind să afle părerea acestuia privind participarea Mariei la French Open (22 mai - 11 iunie) tot graţie unui wildcard.

Ce a spus?

„Organizăm un turneu de Grand Slam, nu un casting. Investim 1,5 milioane de euro în lupta antidoping şi nu putem invita o jucătoare sancţionată pentru consum de substanţe interzise. Nu putem, pe de o parte, să mărim fondurile pentru lupta antidoping şi, pe de altă parte, să o invităm pe ea. Integritatea e punctul nostru forte. Preferăm ca ea să revină complet reabilitată“, a declarat Giudicelli pentru „L'Equipe“, potrivit gsp.ro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite