Şarapova, dopată: câţi ani poate fi suspendată şi la ce ajută substanţa care a fost depistată în organismul ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lumea tenisului a crezut că rusoaica de 28 de ani intenţionează să vorbească despre retragerea ei, în cadrul conferinţei de luni. Maria a detonat însă o altă „bombă“, care poate echivala cu terminarea carierei sale în sportul alb.

„Adevărul“ a relatat aici discursul pe care l-a avut Maria Şarapova, luni la prânz, la Los Angeles.

Imediat după ce ocupanta locului 7 WTA a dezvăluit că a testat pozitiv, la 26 ianuarie, după înfrângerea suferită în sferturile de la Australian Open, în faţa Serenei Williams, CNN a analizat cazul Şarapovei.

Meldonium creşte rezistenţa

Sportiva care a cucerit cinci titluri de Grand Slam a folosit, potrivit spuselor ei, un medicament numit „Mildronate“, în ultimul deceniu. „Mildronate“ le e recomandat celor cu probleme cardiace, motiv pentru care şi Maria l-a consumat, în mod regulat. Numai că „Mildronate“ conţine „Meldonium“, care a trecut pe lista substanţelor interzise, începând cu 1 ianuarie 2016.

Agenţia Naţională Antidoping (WADA) a concluzionat, după o perioadă de monitorizare, că meldonium îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi ajută la o rezistenţă mai mare.

Riscă o suspendare de doi ani

Potrivit CNN, cei care pică un test doping riscă o suspendare de doi ani, iar asta în cazul în care sunt la prima abatere! Un astfel de verdict ar fi devastator pentru Şarapova, care ar reveni în circuitul WTA abia în 2018! Atunci însă, ar avea 30 de ani şi ar fi nevoită să abordeze fiecare turneu, încă din faza calificărilor, având în vedere că, fără activitate, va suferi o prăbuşire drastică în clasamentul WTA.

Suspendarea Şarapovei va intra în vigoare la 12 martie, urmând ca, după audierile Federaţiei Internaţionale de Tenis (ITF), să fie anunţată şi durata ei.

WTA: „Suntem trişti pentru Maria“

După aflarea veştii că Maria Şarapova a picat testul doping, directorul circuitului feminin, Steve Simon, a avut o reacţie oficială.

„Sunt foarte trist să aud această ştire despre Maria. Ea e un lider şi o femeie care a fost un model de integritate. Cu toate acestea, aşa cum a spus şi ea, fiecare sportiv e responsabil de ce îşi pune în corp şi trebuie să ştie dacă ceea ce foloseşte e permis de regulament sau nu. De acum încolo, acest caz ţine de ITF şi de procedurile ei. WTA va accepta decizia dată după aceste proceduri“, a spus Simon.
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite