Şahtiorul lui Lucescu, debut „acasă“ la Lvov. Programul şi analiza meciurilor de astăzi, din grupele Ligii Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două partide tari, Manchester City – AS Roma şi PSG – Barcelona, plus alte meciuri interesante sunt programate astăzi, în faza a doua a grupelor Ligii Campionilor. Din cauza situaţiei din bazinul Donbas, Şahtior va juca în Europa, pe teren propriu, la 1.000 de km de Doneţk. Primul meci e astăzi, cu Porto.

Programul şi televizările meciurilor de astăzi

Grupa E

ŢSKA – Bayern Munchen 19.00

DigiSport 2, DolceSport 1

Manchester City – AS Roma 21.45

DigiSport 2, DolceSport 2

Clasament: 1. Roma 3 pct., 2. Bayern 3pct. , Man. City 0 pct, ŢSKA Moscova 0 pct.

Grupa F

PSG – Barcelona 21.45

DigiSport 1, DolceSport 1

APOEL – Ajax 21.45

Clasament: 1. Barcelona 3pct., Ajax 1 pct., PSG 1 pct., APOEL 0 pct.

Grupa G

Sporting – Chelsea 21.45

Schalke – Maribor 21.45

Clasament: 1. Chelsea 1 pct., 2. Maribor 1 pct., 3. Schalke 1 pct., Sporting 1 pct.

Grupa H

Şahtior Doneţk – FC Porto 21.45

TVR1, DigiSport 3

BATE – Athletic Bilbao 21.45

Clasament: FC Porto 3 pct., Athletic Bilbao 1 pct., Şahtior 1 pct., BATE 0 pct.

Grupa H 

Şahtior Doneţk – FC Porto

În ediţia 2010-2011 a grupelor Ligii Campionilor, lusitanii au câştigat ambele partide, 2-1 în Portugalia şi 2-0 în Ucraina. Sezonul trecut, Şahtior a fost neînvinsă pe teren propriu, în Liga Campionilor, dar s-au schimbat multe de atunci. În primul rând, Doneţk a devenit o zonă de război, motiv pentru care meciurile din Europa ale Şahtiorului, de pe teren propriu, se dispută la Lvon, la 1.000 de km distanţă. „Minerii“ lui Lucescu au destui fani şi în „capitala occidentală“ a Ucrainei, toate cele 35.000 de bilete pentru meciul cu Porto fiind vândute în patru zile. „Lvov Arena“ este una modernă, construită cu ocazia Europeanului din 2012.

BATE – Athletic Bilbao

Pe noul stadion din Borisov, unul modern, dar cu doar 13.000 de locuri, BATE primeşte vizita lui Athletic Bilbao. Demolaţi cu 6-0 la Porto, în prima etapă, belaruşii au aşteptări mai mari pe teren propriu, deşi au pierdut toate cele opt întâlniri, acasă sau în deplasare, cu echipele din Spania. 

Grupa E

ŢSKA – Bayern Munchen

Cele două echipe s-au întâlnit şi în sezonul trecut al grupelor, când bavarezii s-au impus în ambele manşe, 3-0 la Munchen şi 3-1 la Moscova. Ruşii n-au câştigat decât un meci din ultimele şapte (au contabilizat şi cinci remize) jucate la Moscova, în cupele europene. O singură înfrângere a bifat Bayern în Rusia, în opt partide (patru victorii şi trei egaluri), în semifinalele Cupei UEFA, din 2007-2008, cu Zenit, scor 0-4. 

Manchester City – AS Roma

Unul dintre derby-urile rundei. City e neînvinsă pe teren propriu în patru meciuri cu echipele din Italia (două victorii şi două egaluri), în timp ce Roma nu se simte prea bine în Insulă: a câştigat un singur meci din 14, pe tărâm englez, 1-0 cu Liverpool, în turul patru al Cupei UEFA, ediţia 2000/2001. „Gialorossi“ sunt în formă în Italia, cu cinci victorii consecutive în startul sezonului (şapte în toate competiţiile).

Grupa F

PSG – Barcelona

Celălalt meci puternic al zilei şi un alt derby echilibrat care s-a repetat în ultimii ani în Liga Campionilor. Sezonul trecut, catalanii s-au calificat în sferturi, dar după două egaluri, 2-2 pe „Parc des Princes” şi 1-1 pe „Camp Nou“. Singurul succes al Barcelonei, în cinci partide împotriva lui PSG, datează din finala Cupei Cupelor, din 1996-1997, când pentru catalani a evoluat şi Luis Enrique (Blanc, pe atunci la Barca, n-a jucat). 

APOEL – Ajax

APOEL este una dintre surprizele competiţiei. Gruparea din Nicosia se află la a treia prezenţă în grupe, iar în ediţia 2011-2012 a devenit prima echipă cipriotă care a ajuns în sferturi. În prima etapă, ciproiţii au pierdut la limită, 0-1, la Barcelona. Ajax a câştigat ultima vizită în Cipru, dar se întâmpla în ediţia 2001/2002 a Cupei UEFA, 3-0 cu Apollon.

Grupa G

Sporting – Chelsea

Portughezii sunt neînvinşi în ultimele 16 partide europene de pe teren propriu, ultimul eşec fiind un 0-2 cu Brondby, în play-off-ul Ligii Europa, în sezonul 2010-2011. În 19 meciuri cu grupările engleze, Sporting a bifat nouă victorii şi trei egaluri (şapte înfrângeri), însă a câştigat ultimele trei partide de pe teren propriu fără să primească gol. Chelsea e însă o forţă şi are şapte victorii din nouă meciuri cu echipele portugheze. Ultimele şase victorii au fost la limită. 

Schalke – Maribor

Revelaţia slovenă, după 15 ani în grupele Ligii Campionilor pare o victimă sigură în faţa nemţilor, o grupare aflată la a şaptea prezenţă în grupe. Schalke a câştigat însă doar jumătate din ultimele 18 meciuri de pe teren propriu în Europa (celelalte au însemnat patru egaluri şi cinci înfrângeri). 

Pentru Şahtiorul lui Lucescu, în actualul sezon, „acasă“ înseamnă Lvov (în Europa) şi Kiev (în Ucraina). FOTO: AP

Vezi şi 

VIDEO Liga Campionilor: Bayern a câştigat în ultimul minut cu Manchester City, Porto a bătut-o rău pe BATE

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite