Începe International Champions Cup. Primul amical Barcelona - Real Madrid după 26 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Barcelona şi Real Madrid vor juca un meci în International Champions Cup, cea mai important competiţie amicală a verii, partida fiind programată în Statele Unite, la Miami.

În plină vară, fotbalul nu doarme. Şi nu doar că nu doarme, dar şi produce bani. Bani mulţi chiar. Deşi UEFA e o maşină de euro pentru Europa, iar FIFA strânge anual averi din fotbal a fost nevoie ca americanii să pună pe picioare un proiect care să prindă sub aripa sa acţiunile amicale ale marilor cluburi ale lumii şi să le încadreze într-o reţetă financiară de succes. Ideea i-a venit lui Stephan M. Ross, care împreună cu Relevent Sport a revoluţionat piaţa meciurilor amicale. Bineînţeles pe grămezi de bani. Americanul s-a gândit să prindă toate amicalele importante ale verii jucate de formaţiile europene în America, sub o singură pălărie, numită International Champions Cup.
În 2016, pe patru continente
La primele două ediţii au participat câte opt echipe şi au câştigat Real Madrid şi respectiv Manchester United, iar succesul imens înregistrat a făcut ca în 2015 competiţia să se extindă. Şi nu oricum, ci cu un număr aproape dublu de echipe, care au jucat şi pe alte două continente. Încasările din bilete au fost foarte mari, iar banii oferiţi de televizunile care transmit partidele au atins cote fantastice. Casele de pariuri au avut şi ele câştiguri importante, iar fanii au fost mulţumiţi pentru că în miezul verii au putut vedea partide de calitate. Acestea sunt direcţiile pe care s-a bazat raţionamentul americanilor şi care au făcut ca această competiţie să ajungă acum la a cincea ediţie. Cea de anul trecut a fost mult mai amplă: 17 echipe la start, care au jucat pe patru continente, în şapte ţări: Australia, SUA, China, Anglia, Irlanda, Suedia şi Scoţia. Meciurile au fost transmise în peste 150 de ţări ale lumii.
Bilanţul e favorabil catalanilor
2017 aduce în International Champions Cup tot 17 echipe, dar vine cu nişte lucruri noi. Meciurile vor fi găzduite doar de SUA, China şi Singapore. Au ieşit din joc Australia şi ţările europene. Dintre marile echipe, lipsesc Atletico Madrid şi Liverpool, înlocuite cu Roma şi Arsenal. Cele mai multe partide sunt programate tot în America, unde va avea loc şi un El Clasico. Barcelona şi Real Madrid se vor întâlni pe 29 iulie, la Miami, pe Hard Rock Stadium, o arenă de 65.000 de locuri. Va fi pentru prima dată după 26 de ani când Barca şi Real, rivale de o viaţă, vor juca un meci amical. Ultima dată s-a întâmplat asta pe 11 septembrie 1991, când Barca şi Real au terminat la egalitate, scor 1-1, pe Nou Camp. Tot în acel an a mai avut loc o partidă amicală, pe 1 mai, la Real acasă, iar înaintea ei ultima partidă amicală dintre Real şi Barca data din 1982. Cele două echipe s-au mai întâlnit amical în 1968, în 1959 şi de două ori în 1948. Acestea sunt bornele meciurilor de pregătire dintre Barcelona şi Real Madrid de după război. Înainte însă, în epoca fotbalului romantic, Barca şi Real au jucat alte 26 de meciuri amicale. Bilanţul la acest nivel este net favorabil Barcelonei: 19 victorii, 10 egaluri, 4 înfrângeri, golaveraj 83-42. De altfel, şi bilanţul general al El Clasico este favorabil catalanilor care conduc la victorii cu 110-97.

Echipe participante

Statele Unite
PSG
Juventus
Roma
Real Madrid
FC Barcelona
Manchester City
Manchester United
Tottenham

China
Dortmund
Bayern Munchen
AC Milan
Inter Milano
Lyon
Arsenal


Singapore
Chelsea
Bayern Munchen
Inter Milano

Programul meciurilor

18 iulie Guanghzhou               Milan – Dortmund
19 iulie Shanghai                    Bayern – Arsenal
19 iulie Detroit                         Roma – PSG
20 iulie Houston                     Manchester United – Manchester City
22 iulie New Jersey               Juventus - Barcelona
22 iulie Orlando                     PSG - Tottenham
22 iulie Shenzhen                 Bayern – Milan
23 iulie Santa Clara              Real Madrid – Manchester United
24 iulie Nanjing                     Inter – Lyon
25 iulie New Jersey              Roma - Tottenham
25 iulie Singapore                Chelsea – Bayern
26 iulie Landover                  Barcelona – Manchester United
26 iulie Los Angeles             Manchester City- Real Madrid
27 iulie Singapore                 Bayern – Inter
29 iulie Nashville                   Manchester City – Tottenham
29 iulie Singapore                 Chelsea - Inter
29 iulie Miami                       Real Madrid – FC Barcelona
30 iulie Foxborough                Roma - Juventus

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite