Încă o problemă pentru Simona Halep. Românca este pe un loc jenant în topul pentru Turneul Campioanelor 2016

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep are un început de an 2016 mai mult decât modest şi asta ar putea să o coste enorm spre sfârşitul sezonului.

Bilanţul Simonei în luna ianuarie este o semifinală la Sydney şi un tur întâi la Australian Open, care o plasează pe locul 38 în clasamentul "Road to Singapore". 

Acesta reprezintă ierarhia pe anul în curs, în virtutea căruia cele mai bune opt jucătoare ale lumii vor juca la Singapore în Turneul campioanelor, programat la finalul lunii octombrie.

Deşi mai are opt luni la dispoziţie, în cazul în care Halep se va opera la nas lucrurile nu mai devin atât de simple, deoarece Simona va pierde cel puţin o lună, timp în care celelalte jucătoare pot acumula puncte serioase. În momentul de faţă nu doar Halep se află în afara Turneului Campioanelor, ci şi Maria Şarapova, Petra Kvitova sau Garbine Muguruza (vezi AICI clasamentul al zi).

 Halep este însă la o distanţă considerabilă de pluton, având 195 de puncte faţă de 570 cât are ocupanta locului opt în acest clasament, rusoaica Svetlana Kuzneţova.

Turneul Campioanelor, ediţia 2016, începe pe 24 octombrie, la Singapore. Faţă de ediţiile precedente, el vine cu o modificare importantă, în sensul în care nu vor mai exista grupe, în care să se joace fiecare cu fiecare, ci se trece pe sistem eliminatoriu.

În 2014, la prima ei participare, Simona Halep a jucat finala Turneului Campioanelor, fiind învinsă de Serena Williams.   

Vezi AICI ce decizie importantă a luat Simona Halep, care-i poate opri căderea din clasamentul WTA

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite