Zeci de pantofi vor fi expuşi, joi seară, în Piaţa Universităţii într-un gest de solidaritate cu persoanele gay din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de pantofi vor fi expuşi diseară în Piaţa Universităţii din Bucureşti, într-un gest simbolic, „pentru a arăta că persoanele LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transgender) din România nu sunt invizibile“, a transmis asociaţia MozaiQ. Participanţii, indiferent de orientarea lor sexuală, sunt încurajaţi să aducă câte o pereche de pantofi pentru fiecare persoană LGBT pe care o cunosc.

„Am făcut apel la oameni să vină cu pantofi care să simbolizeze prietenul său LGBT care nu este deschis cu privire la propria orientare sexuală sau identitatea de gen. Suntem mulţi, suntem peste tot în societate, în toate clasele sociale, practicăm toate meseriile, suntem fraţi şi surori, colegi de muncă, vecini, prieteni, părinţi, iar vocile noastre trebuie să fie ascultate, pentru că nu mai dorim să trăim în invizibilitate. De aceea am şi ales pantoful ca simbol pentru transmiterea acestui mesaj, căci ne dorim să mergem pe acelaşi drum cu toată lumea“, a declarat Vlad Viski, director executiv al asociaţiei MozaiQ.

Evenimentul are loc începând cu ora 18.00, în Piaţa Universităţii, ieşirea de la Spitalul Colţea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite