FOTO VIDEO Lumina Sfântă de la Ierusalim s-a aprins la ora 14.29

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Biserica Învierii care adăposteşte Sfântul Mormânt, din Ierusalim. 30 aprilie 2016. FOTO AP
Biserica Învierii care adăposteşte Sfântul Mormânt, din Ierusalim. 30 aprilie 2016. FOTO AP

Lumina Sfântă de la Ierusalim s-a aprins, sâmbătă, la ora 14.29, după trei minute de la intrarea în Mormântul Sfânt a Patriarhului Ierusalimului, Teofil al Treilea, şi a fost împărţită clericilor şi credincioşilor aflaţi în biserica Învierii care adăposteşte Sfântul Mormânt.

Patriarhul Ierusalimului, îmbrăcat în stihar, a intrat în Sfântul Mormânt la ora 14.26, a îngenuncheat în faţa dalei de marmură care acoperă mormântul şi s-a rugat să coboare Lumina. Lumina Sfântă s-a aprins la ora 14.29, iar la ora 14.35 Patriarhul Ierusalimului o împărţea credincioşilor adunaţi în biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim. 

Sfanta Liturghie va fi oficiată şi la Ierusalim la ora 24.00, a explicat pentru News.ro părintele Arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, care face parte din delegaţia Patriarhiei Române la Ierusalim, condusă de Timotei Prahoveanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

image

Patriarhia a închiriat un avion special cu care Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi adusă sâmbătă seară la Bucureşti, apoi din Capitală vor pleca alte avioane de mici dimensiuni care vor duce Lumina pentru credincioşii ortodocşi din Transilvania, Banat, Moldova şi Bucovina. Lumina Sfântă va fi oferită la slujba de Înviere (orele 24.00) de Patriarhul Daniel clerului şi credincioşilor prezenţi la Catedrala Patriarhală.

image

Protoieriile din Arhiepiscopia Bucureştilor şi alte eparhii ale Patriarhiei Române din sudul ţării sunt invitate să trimită delegaţi la Aeroportul Internaţional Henri Coandă (salonul oficial) sâmbătă seară, la orele 18.30, pentru a primi Lumina Sfântă de la Ierusalim, a transmis Patriarhia. 

Lumina Sfântă de la Ierusalim s-a aprins la ora 14.29

Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost adusă la Bucureşti, sâmbătă seară, de către delagaţia Patriarhiei Române, urmând să fie împărţită în toată ţara credincioşilor care vor fi prezenţi în biserici la slujba de Înviere.

Sâmbătă seară, pe Aeroportul "Henri Coandă" a aterizat avionul care a adus de la Ierusalim Lumina Sfântă, care va fi împărţită milioanelor de credincioşi în această noapte.

Lumina aprinsă la Sfântul Mormânt a fost preluată de o delegaţie a Patriarhiei Române condusă de PS Timotei Prahoveanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, care a adus-o la Bucureşti cu un avion închiriat.

La Salonul Oficial al Aeroportului Otopeni au aşteptat reprezentanţi ai eparhiilor să ia Lumina Sfânta pentru a o împărţi credincioşilor la slujba de Înviere.

De la Aeroportul Internaţional "Henri Coandă”, Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi dusă şi în Transilvania şi Banat cu două avioane de mici dimensiuni, la Satu-Mare, cu escală la Sibiu şi Cluj-Napoca, şi Timişoara, iar un alt avion va duce Lumina Sfântă la Bacău şi Suceava, pentru Moldova şi Bucovina.

De asemenea, Lumina Sfântă va fi oferită la slujba de Înviere de Patriarhul Daniel clerului şi credincioşilor prezenţi la Catedrala Patriarhală. La Slujba de Înviere de la Patriarhie va lua parte şi preşedintele Klaus Iohannis.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite