VIDEO Ceauşescu, batjocorit înainte de a fi înmormântat: „Vai, ce «mâţă» are tovarăşul!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Ceauşescu, la bustul gol, jucând table cu soţia sa, Elena, pe un vas de agrement
Nicolae Ceauşescu, la bustul gol, jucând table cu soţia sa, Elena, pe un vas de agrement

La Revoluţie, Nicolae Ceauşescu nu a fost violat precum dictatorul libian Muammar Gaddafi, însă a fost dezbrăcat complet de oamenii din grupul lui Gelu Voican Voiculescu. Cu astfel de curiozităţi morbide s-a terminat dictatura comunistă în România.

Istoricul Viorel Domenico l-a intervievat pe Nicolae Vasilescu, angajat la morga Spitalului Militar Central care se ocupa de cosmetizarea decedaţilor.

Vasilescu a primit cadavrele Ceauşeştilor în 26 decembrie 1989, la o zi după execuţie. Le-a păstrat în frigidere până în 30 decembrie, când Gelu Voican Voiculescu a luat cadavrele şi le-a dus la Cimitirul Ghencea, pentru înmormântare.

Alături de Voican mai erau procurorul Mugurel Florescu, revoluţionara Cerasela Bârjac şi cameramanul Ionel Baiu, de la Ministerul Apărării Naţionale. Vasilescu povesteşte că Ceauşeştii nu au fost autopsiaţi, dar au avut parte de o examinare exterioară.


Inmormantarea cuplului Ceausescu in decembrie... de ZiaristiOnlineTV

„Unuia din suita lui Gelu Voican Voiculescu, mi se pare că celui care filma (n.r. - Ionel Baiu), i-a venit ideea ca lui Nicolae Ceauşescu să i se dea jos pantalonii «să vedem şi noi cu ce a regulat ăsta un popor întreg timp de 25 de ani». Iar eu m-am supus, mai ales că eram şi eu curios să văd dacă a suportat vreo operaţie, că se zicea înainte de Revoluţie că ar suferi de prostată şi alte complicaţii. Zis şi făcut. I-am dat pantalonii jos dar n-avea nicio tăietură, nici o urmă de operaţie, era curat ca un nou născut şi avea o piele albă şi lucioasă ca hârtia cretată, neverosimilă pentru vârsta lui. Am şi spus lucrul acesta, iar cineva a afirmat că este normal pentru un om hrănit cu lapte de mamă umană, sau căruia i se fac transfuzii cu sânge de copil. Ştiţi, basmele care circulau atunci pe seama lui Ceauşescu. În ceea ce priveşte organul genital era, într-adevăr, suficient de mare, încât la vederea lui, fata aia cu care Gelu Voican a făcut Revoluţia, Cerasela Bârjac, a exclamat uimită: «Vai, ce mâţă are tovarăşul!». La care, Gelu Voican a replicat, cu jenă sinceră: «Duhul lui se află deasupra noastră şi e păcat de Dumnezeu... Vă rog!»", a declarat Nicolae Vasilescu în „Caietele Revoluţiei", publicaţie editată de Institutul Revoluţiei Române.

Contactată de "Adevărul", Cerasela Bârjac a confirmat toată povestea: "Eu l-am dezbrăcat. A zis Baiu «să vedem cu ce a regulat poporul». I-am văzut organele genitale şi l-am îmbrăcat la loc. După atâtea zile ţinut în frigider era, săracul... Dar am pus mâna pe el şi m-a surprins că era cald în zona capului. Capul era cald şi restul corpului rece".

Semnul lui Marte pe sicriul lui Ceauşescu

După ce corpurile Ceauşeştilor au fost puse în sicrie, Gelu Voican Voiculescu a desenat cu creta pe sicriul în care a fost aşezat Nicolae Ceauşescu semnul lui Marte (un cerc cu o săgeată îndreptată în sus). Cei din jur au considerat că este un simbol ezoteric. Voiculescu susţine însă că a făcut acest semn doar ca să deosebească sicriele în cimitir.

"Lui Iliescu i s-a făcut rău când a văzut creierii lui Ceauşeasca"

Gelu Voican Voiculescu a avut o atitudine bizară la moartea Ceauşeştilor. Deşi spune că a încercat să-i ucidă prin metode kamikaze înainte de Revoluţie, Voican a fost singurul care a spus "Dumnezeu să-i odihnească", în timp ce militarii coborau sicriele Ceauşeştilor în pământ. Tot el s-a opus ideii incinerării cadavrelor, motivând că ortodocşii îşi îngroapă morţii, nu îi ard. Mai mult, susţine că la 2 iunie 1990 le-a făcut un parastas din bani proprii, „pentru o minimă rânduială".

În primii ani după Revoluţie, Nicolae şi Elena Ceauşescu au avut cruci de fier pe mormânt, inscripţionate cu alte nume. "Dacă lumea ar fi ştiut că sunt acolo, îi dezgropau aşa, cu unghiile, şi-i rupeau în bucăţi, morţi", a spus Voiculescu, în faţa Comisiei "Decembrie 1989". Tot aici, Voican Voiculescu a vorbit despre reacţia lui Ion Iliescu în momentul în care a văzut caseta filmată de la execuţia dictatorului şi a soţiei acestuia: "Lui Iliescu i s-a făcut rău vizibil când a văzut creierii lui Ceauşeasca şi sângele scurs. Şi nu a mai vrut să vadă filmul ăsta niciodată"

Nicolae şi Elena: viaţă de cuplu distrusă de diabet

Cornel Dinu, fostul fotbalist de la Dinamo, redă într-una dintre cărţile sale memorialistice o discuţie pe care a avut-o chiar în zilele Revoluţiei cu Gheorghe Maurer, fost prim-ministru al României şi apropiat al familiei Ceauşescu. Maurer susţinea că diabetul de care suferea Ceauşescu i-a ruinat viaţa de familie începând cu anii ‘70: „Diabetul de după 1974 l-a înnebunit. Nemaiavând ce să-i dea proastei de nevastă-sa, i-a dat ţara".

Istoricul Viorel Domenico a publicat două cărţi din seria Revoluţiei, la Editura Adevărul: „După execuţie a nins" şi „Revoluţia de ghips".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite