VIDEO Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu: "Sunt o serie de măsuri care vor intra în vigoare în mod evident gradual"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat la Special adevarul.ro că primele măsuri pe care le va lua pentru a aplica noua lege a educaţiei sunt măsurile administrative care privesc viaţa şcolii.

„Mă refer aici la formarea consiliilor de administraţie, urmate de concursuri pentru posturile de directori, şi toate aceste procese administrative care se petrec la nivelul şcolii. Sunt o serie de măsuri care vor intra în vigoare în mod evident gradual. Am să vă dau câteva exemple: noul mod de trecere la liceu”, a declarat Daniel Funeriu.

Ministrul a mai spus că în privinţa trecerii clasei pregătitoare nu s-a stabilit unde se vor desfăşura fizic cursurile: la grădiniţă ca până acum sau la şcoală.

Urmăreşte aici Special adevarul.ro cu ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu:

REACŢIE

image

Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educaţiei, susţine că trecerea clasei pregătitoare la ciclul primar nu are cum să aibă loc din cauză că nu sunt suficienţi învăţători. "Nu s-a făcut niciun studiu de impact a acestei măsuri şi nu ştim dacă avem suficienţi invăţători care să predea la această clasă. În plus, trebuie să avem şi programa specială. La fel şi cu trecerea clasei a IX-a la gimnaziu: majoritatea liceelor sunt în mediul urban şi nu-i văd eu pe profesorii de la oraş mergând la şcolile de la ţară", a spus Andronescu.

 SPECIAL

Cotidianul "Adevărul" vă prezintă, în exclusivitate, într-o analiză semnată de Andreea Ofiţeru, principalele schimbări pe care noua lege a Educaţiei le aduce în viaţa elevilor şi mai ales de când vor interveni aceste schimbări

image

Copiii care sunt acum la finalul ciclului primar sunt prima generaţie care va urma gimnaziul de cinci ani, vor da admitere la liceu pe bază de portofoliu şi Bacalaureat transdisciplinar. Potrivit noii Legi a Educaţiei, şcoala va începe la 6 ani cu clasa pregătitoare. Vor fi 5 ani de şcoală primară, alţi 5 de gimnaziu şi 3 ani de liceu.

Citeşte aici mai multe amănunte într-o analiză exclusivă "Adevărul": Elevii de a IV-a iau primii în piept Legea Educaţiei

Citeşte şi:

Traian Băsescu a promulgat Legea Educaţiei

CCR a decis: Legea Educaţiei este constituţională/ Geoană face apel la Băsescu

Părinţii vor comunismul în manualul de Istorie

Cum ne purtăm cu copiii care au probleme

Iaşi: Profesorii de la Centrul de Excelenţă, premiaţi cu mărunţiş

Iaşi: Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, plimbat printre schele şi pereţi scorojiţi la Filarmonică (VIDEO şi FOTOGALERIE)

Citeşte mai multe ştiri din Educaţie pe

header educatie
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite