Victor Ponta a cerut crearea unui Comitet de Urgenţă, alcătuit din trei ministere, care să asigure liniştea de Paşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La nivelul Ministerului de Interne a fost instituit un Comitet de Urgenţă care va asigura cetăţenilor siguranţa în perioada Paştelui. Aşa au anunţat joi reprezentanţii acestei instituţii care au adăugat că membrii comitetului vor fi coordonaţi de vicepremierul Gabriel Oprea are va fi secondat de ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu şi cel al Transporturilor, Dan Şova.

De asemenea, în subordinea Comitetului vor fi secretari de stat din cele trei ministere şi şefi ai structurilor din cadrul Ministerului de Interne. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului de Interne, Monica Dajbog, 11.000 de poliţişti vor asigura ordinea şi liniştea publică în perioada sărbătorilor pascale şi peste 1.500 de ofiţeri ai Direcţiei Rutiere vor acţiona pentru prevenirea accidentelor în zonele apropiate lăcaşurilor de cult, în staţiuni turistice, dar şi în zonele de risc.

De asemenea, peste 6.000 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică, iar în zonele montane a fost suplimentat numărul acestora.

La punctele de trecere a frontierei vor lucra 3.200 de poliţişti care vor lua măsuri pentru fluidizarea traficului.

Şi efectivele Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) au fost suplimentate cu 5.500 de persoane şi cu 573 de autospeciale. 

Reprezentantul MAI a precizat că în ultima săptămână au fost făcute mai multe controale la lăcaşurile de cult pentru a se asigura că sunt respectate normele privind declanşarea unui incendiu, respectiv că există aerisire, că există o ieşire pentru situaţii de urgenţă, etc.

Totodată, în această perioadă vor fi disponibile pentru intervenţii 277 echipaje SMURD, 775 ambulanţe, la fel şi 16 aeronave pentru aviaţie, dintre care şase elicoptere SMUDR şi avionul SMURD.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite