Valul 4 al pandemiei blochează relaxările în Marea Britanie şi vine cu obligativitatea vaccinării în Pakistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Marea Britanie rămân închise cluburile de noapte, iar oamenii vor fi încurajaţi să muncească de acasă, acolo unde este posibil. FOTO Shutterstock
În Marea Britanie rămân închise cluburile de noapte, iar oamenii vor fi încurajaţi să muncească de acasă, acolo unde este posibil. FOTO Shutterstock

Creşterea numărului de infecţii cu SARS-CoV-2 din Marea Britanie cauzată de varianta Delta (indiană) a coronavirusului a blocat ultima etapă de relaxare care trebuia aplicată de autorităţile de la Londra în perioada următoare.

Concret, surse guvernamentale au declarat pentru BBC că cele mai multe reguli vor rămâne în vigoare timp de patru săptămâni. Asta înseamnă că vor rămâne închise cluburile de noapte, iar oamenii vor fi încurajaţi să muncească de acasă, acolo unde este posibil.

În acelaşi timp, strategia de vaccinare împotriva COVID-19 a căpătat forme mai ieşite din comun în Pakistan. Mai exact, autorităţile din Punjab au anunţat că vor bloca telefoanele mobile ale persoanelor care refuză să se imunizeze anti-COVID, iar măsura vine după ce provincia Sindh a decis că funcţionarii publici care refuză să fie vaccinaţi nu vor fi plătiţi începând din luna iulie.  

De altfel, Pakistanul a luat decizia ca vaccinarea împotriva noului coronavirus să devină obligatorie pentru toţi angajaţii din sectorul public şi din cel privat, făcând astfel un pas înainte către vaccinarea a 70 de milioane de rezidenţi până la sfârşitul acestui an, informează DPA. „Toţi angajaţii din sectorul public vor trebui să fie vaccinaţi până pe 30 iunie”, a anunţat Centrul Naţional de Comandă şi Operaţiuni, fără să precizeze însă termenul-limită impus angajaţilor din sectorul privat.

Loterie la Moscova

Şi la Moscova se intenţionează creşterea ratei de imunizare, dar tactica autorităţilor este total diferită de cea a pakistanezilor. Primarul capitalei Rusiei, Serghei Sobianin, a anunţat că persoanele care vor fi vaccinate în următoarea perioadă vor participa la o loterie prin care pot câştiga o maşină. „În perioada 14 iunie-11 iulie, cetăţenii care vor face prima dată vaccinul împotriva COVID-19 vor putea participa la o loterie pentru a câştiga o maşină”, a precizat Sobianin. În fiecare săptămână, vor fi puse în joc cinci automobile, în valoare de câte 11.500 de euro. Autorităţile din regiunea Moscova au anunţat şi ele o loterie, însă potenţialul câştig în acest caz este un apartament pentru cei care se vaccinează pentru prima dată în perioada 15-25 iunie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite