Vaccinaţi politicienii şi rezolvaţi problema majoră a României

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Problema vacccinării copiilor este una destul de gravă în România, dar nu este de nerezolvat. Pe de o parte, ţine de curentul de opinie al unor părinţi care se pronunţă împotriva vaccinării. Pe de altă parte, foarte important, ţine de cadrul organizatoric, de lipsa asigurării vaccinurilor, de lipsa profesionalismlui şi organizării sistemului de sănătate, care este bolnav cronic.

Rezolvarea ar fi o legislaţie care să facă obligatorie vaccinarea copiilor, în şcoli cum era înainte de 1990, dar ţine şi de gratuitatea vaccinului.

Recent, actualul premier, Mihai Tudose, i-a cerut imperios ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, să rezolve problema şi să-i facă pe români să înţeleagă importanţa vaccinării, declarând că, la ora actuală, există 260. 000 de copii nevaccinaţi împotriva rujeolei şi poliomielitei. Uşor de cerut, greu de făcut în jungla românească legislativă, a intereselor de afaceri şi a politicii noastre de partid şi de stat.

Pentru a rezolva această gravă problemă de sănătate a României, cred că mai întâi ar trebui vaccinaţi politicienii, guvernanţii şi responsabilii din sistemul de sănătate. Vaccinaţi împotriva incompetenţei, prostiei şi intereselor oneroase. Oare, e posibil aşa ceva?

Înainte de 1990, sănătatea copiilor constituia politică de stat. Prioritară. Vaccinarea era obligatorie, gratuită şi se făcea la şcoală. Drept urmare, România nu avea atât de mulţi copii cu probleme grave de sănătate câţi avem acum. Fără număr.

Numai orbii, chiorii, proştii şi cei care stau izolaţi în funcţiile lor înalte nu văd cum tot mai mulţi copii au mari probleme de sănătate. Îi vedem peste tot, acasă, pe stradă, la şcoală, în diverse locuri publice, în incinta policlinicilor şi spitalelor româneşti, în mijloacele de transport în comun. Cei mai puţini dintre ei, „fericiţii“, au familii care fac tot posibilul să-i ajute, îi duc la doctor, dau bani şi fac orice pentru sănătatea şi viaţa lor. Cu toate acestea, există şi pierderi iremediabile ori suferinţe pe viaţă.

Cei mai mulţi copiii cu mari probleme de sănătate, fără speranţă, provin, în special, din mediul rural sau oraşele sărace ale ţării. Sunt lăsaţi în voia sorţii, de izbelişte, nici măcar la mila lui Dumnezeu, care pare că i-a uitat, împreună cu societatea din care fac parte. Îi întâlnim peste tot, chiar dacă de multe ori ne facem că nu îi vedem. Îi ignorăm nu doar noi, oamenii simpli, ci în special familiile lor, autorităţile administrative şi politice ale acestei ţări.

Nimeni nu are o statistică oficială, exactă, a numărului de copiii cu mari probleme de sănătate, în special al copiilor nevaccinaţi. Cauzele masive ale îmbolnăvirilor au o rată ridicată în rândul copiiilor nevaccinaţi. Nu există un raport exact, precis, dar nevaccinarea este una dintre principalele cauze de îmbolnăviri grave. O problemă de o gravitate excepţională căreia guvernanţii României, indiferent de culoarea lor politică, nu au reuşit să-i găsească rezolvarea în timp.

Dimpotrivă, în loc să găsească o soluţie de a salva viaţa copiilor, guvernanţii vremelnici au agravat problema vaccinării. Au distrus premeditat Institutul Cantacuzino, considerat fabrica de vaccinuri româneşti. Au transformat totul într-o afacere mortală! Au mers doar pe aducerea vaccinurilor din import.

Pe lângă afacerea cu vaccinuri, incompetenţa, lipsa de profesionalism şi prostia au agravat situaţia an de an. La acestea s-au mai adăugat atitudinile negativiste ale părinţilor care refuză vaccinul copiilor lor sub diverse pretexte, inconştienţi că atentează la sănătatea şi viaţa acestora. Lucru cu atât mai de neînţeles dacă ne gândim că majoritatea acestor părinţi au fost ei înşişi vaccinaţi când erau mici, pe vremea când vaccinurile erau obligatorii şi se făceau la şcoală!!! Vaccinuri care le-au ajutat sănătatea şi le-au salvat viaţa multora dintre ei.

Câţi copii trebuie să se mai îmbolnăvescă şi să moară pentru ca România să rezolve această problemă?

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite