Ucigaşul fiului preşedintelui din Ciad, închis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marian Cioroianu (45 de ani), românul implicat în uciderea, în 2007, a lui Brahim Deby, fiului preşedintelui Ciadului, Idriss Deby,  a fost condamnat la 13 ani de închisoare.

Incidentul s-a petrecut la 2 iulie 2007 în zona Courbevoie, la periferia Parisului. Românul a negat tot timpul procesului acuzaţiile care i s-au adus, însă a primit cea mai mare pedeapsă. Alături de el au mai fost judecate alte patru persoane. Trei au primit condamnări la închisoare între 5 şi 12 ani, iar un al patrulea participant la uciderea lui Idriss Deby a fost achitat.

Citiţi şi:

Craiova: Românul acuzat de asasinarea fiului preşedintelui Ciadului a fost condamnat la 13 ani de închisoare"

Suspectat că este organizatorul atacului, Dan Batoua (31 de ani) a fost condamnat la 12 ani de închisoare, Jaime de Carvalho (29 de ani) suspectat că a participat la atac a fost condamnat la 9 ani de închisoare. Un alt individ, suspectat că a jucat rolul informatorului, Pierre-Claude Messi Ntsama, în vârstă de 28 de ani, un apropiat al fiului preşedintelui Ciadului a fost judecat pentru complicitate şi a primit  pedeapsa cea mai mică dintre cei condamnaţi, 5 ani de închisoare.

La 2 iulie 2007, Brahim Deby, în vârstă de 27 de ani, a fost descoperit în agonie în parcarea clădirii în care locuia, la periferia Parisului, după ce a fost atacat cu un pistol cu şocuri electrice de patru poliţişti falşi. Brahim petrecuse toată noaptea prin cluburi şi a murit de insuficienţă respiratiorie. Atacatorii i-au scotocit locuinţa şi au furat 50.000 de euro din buzunarele victimei. 

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite