Tiriac jr. i-a vândut lui Andrei Năstase un etaj la jumătate de preţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ci de către familia Năstase. Sechelariu a precizat că, iniţial, el a avut un contract de asociere pentru construirea blocului, urmând să primească jumătate din construcţie.Un etaj de

ci de către familia Năstase. Sechelariu a precizat că, iniţial, el a avut un contract de asociere pentru construirea blocului, urmând să primească jumătate din construcţie.
Un etaj de jumătate de milion de euro, vândut cu 200.000 de euro
"Fără să ştiu, acest contract a fost transformat într-unul de construcţie şi mi s-a plătit o parte din valoarea lucrărilor", spune el. Sechelariu afirmă că etajul al doilea care, iniţial, trebuia să îi aparţină, îl estimează la circa "400-500.000 de euro sau poate mai mult". "Familia Năstase l-a vândut", precizează el, dar spune că nu ştie când a avut loc tranzacţia şi nici care a fost valoarea acesteia. Etajul al doilea are o suprafaţă de 300 de metri pătraţi. Avocata Marieta Anastasescu ne-a declarat că "nu am cumpărat apartamentul de la familia Năstase, ci de la o societate comercială". Ea a refuzat să dea alte detalii privind tranzaţia, precizând că interzice ziarului Adevărul de a scrie despre persoana sa.
Reamintim că Anastasescu este avocata lui Alexandru Bitner şi a fost, de asemenea, şi consilierul juridic al Tamarei Cercasov, mătuşa care a lăsat familiei Năstase moştenire un milion de euro. Anastasescu a participat, în timpul guvernării Năstase, la mai multe privatizări de la APAPS, unde vicepreşedinte era Roxana Bichel, considerată "agentul imobiliar" al familiei Năstase.
Avocatul lui Adrian Năstase, Gheorghe Diaconescu, nu a răspuns, ieri, solicitării noastre de la comenta ultimele informaţii despre afacerile care au avut ca obiect blocul din Zambaccian.
Andrei a cumpărat de la ţiriac jr. cu banii de la Tamara
Primul beneficiar a fost Andrei, fiul cel mare al lui Adrian şi Dana Năstase. El a cumpărat apartamentul din blocul din Zambaccian în 26 aprilie 2005 de la Ion Alexandru ţiriac, cu suma de 208.074. Preţul este însă mult subevaluat faţa de etajul superior, estimat de Sergiu Sechelariu la circa jumătate de milion de euro.
De asemenea, mult subevaluat este şi parterul, vândut de acelaşi ţiriac jr. unui anume Xenophon Xenakis, cetăţean român cu domiciliul în Grecia. Preţul tranzacţiei - 169.837 de euro. Sergiu Sechelariu spune că parterul "are mai puţin de 300 de metri, deoarece este şi casa scărilor".
Andrei Năstase a primit banii pentru cumpărarea etajului din Zambaccian de la mama sa, Dana. Conform declaraţiei de avere a lui Adrian Năstase, cei 200.000 de euro primiţi cadou de Andrei provin din moştenirea primită, în 31 mai 2005, de la mătuşa Tamara Cercasov.

Sechelariu îl ameninţă cu tribunalul pe Năstase
Sergiu Sechelariu ne-a precizat că familia Năstase i-ar mai datora circa patru miliarde de lei pentru construirea blocului din Zambaccian. "Dacă nu ne înţelegem într-o lună-două, îl voi da în judecată să îmi recuperez banii", spune el. Fostul secretar de stat mai spune că ar putea să ceară despăgubiri familiei Năstase pentru întârzierea plăţilor, însă spune că avocaţii săi trebuie să stabilească cuantumul acestora.

UDMR doreşte o lege a lustraţiei pentru judecători
Pentru o reală independenţă a justiţiei, procurorul general şi procurorii ce conduc diferite departamente, precum DNA, ar trebui să fie numiţi de Consiliul Superior al Magistraturii, şi nu de ministrul justiţiei, care este parte componentă a Executivului, a declarat, ieri, senatorul UDMR Frunda György. Pentru credibilizarea CSM, ar trebui elaborată şi aplicată o lege a lustraţiei pentru judecători, astfel încât aceia care au pronunţat sentinţe nedrepte, abuzive în anii comunismului, iar acum lucrează la alte instanţe de judecată să fie înlăturaţi. "Astfel, şi Consiliul Superior al Magistraturii ar fi mai curat".

Mitrea a primit citaţie de la DNA
Deputatul PSD Miron Mitrea, citat şi el de către DNA, recunoaşte că a primit această citaţie pentru data de 22 februarie. "Am primit citaţie de la DNA pentru data de 22 februarie, în calitate de învinuit, dar nu cunosc învinuirile, ştiu doar numărul de dosar. Pe citaţie nu există decât acest număr, dar pot să presupun că este vorba de dosarul Zambaccian. Nu pot să dau amănunte, pentru că nu mi s-a comunicat nimic oficial", spune Mitrea, care precizează că nu vrea să facă speculaţii sau presupuneri. "Cred că există unele neînţelegeri în acest dosar. Mă voi prezenta la audieri şi sunt convins că lucrurile se vor clarifica". Secretarul general al PSD a ţinut însă să precizeze că "nu a făcut afaceri cu Adrian Năstase, nici cu Jianu şi nici cu altcineva".

Năstase, mirat că Mitrea a intrat în "Zambaccian"
Patru din cele 6 persoane învinuite în dosarul disjuns din "Zambaccian", mai exact cauza 8/P/2006, au fost "dezvăluite" opiniei publice, pe diverse canale. Adrian Năstase, Dana Năstase, Irina Jianu şi Miron Mitrea urmează să ia la cunoştinţă oficial de învinuirile pentru care, pe numele lor, s-a început urmărirea penală. De asemenea, în dosar ar apărea şi numele unui fost funcţionar din cadrul Ambasadei României din China. Acest nou dosar constituit ar conţine două şpăgi, ale căror beneficiari ar fi Adrian Năstase şi Miron Mitrea. Cea care ar fi dat mita este fosta şefă a Inspectoratului pentru Construcţii, Irina Jianu, pentru a fi menţinută în funcţie. Numele lui Mitrea, în calitatea de fost ministru al transporturilor, ar fi legat şi de fragmentarea unei autostrăzi. Aruncarea în public a unor informaţii legate de termopanele, mobila sau parchetul din casele lui Năstase este puţin credibilă în condiţiile în care s-a cerut efectuarea unei percheziţii. Zvonul că acestea au fost aduse din China special pentru amenajarea caselor este puţin credibil pentru a justifica o percheziţie. Dacă Jianu a dat mita să fie menţinută în funcţie, atunci nu se poate explica legătura lui Mitrea cu casele lui Năstase, chiar cei doi arătându-se surprinşi sau catalogând ca "o neînţelegere" învinuirea în aceeaşi cauză.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite