Ten Years After aduce în Capitală atmosfera unică de la Woodstock

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trupa Ten Years After va cânta pentru prima oară în România
Trupa Ten Years After va cânta pentru prima oară în România

Legendara trupă rock care a cântat în urmă cu 41 de ani pe scena Woodstock Music and Art Festival alături de nume ca Janis Joplin, Santana, Creedence Clearwater Revival sau Jimi Hendrix va concerta pentru prima dată în România. Evenimentul e programat mâine, la Sala Palatului, de la ora 19.00.

Cei patru membri ai trupei Ten Years After promit un show incendiar, 100% live. Leo Lyons (bass), Ric Lee (tobe), Chick Churchill (clape) şi Joe Gooch (chitară şi voce) vor interpreta melodiile care au încins publicul prezent în urmă cu 41 de ani la Woodstock, printre care „I'm Going Home", considerată una dintre cele mai bune piese rock ale tuturor timpurilor, „Love Like A Man", „Good Morning Little School", „I Can't Keep From Crying", „Sometimes", „Hear Me Calling", „Circles", dar şi piese mai noi.

Joe Gooch l-a înlocuit pe Alvin Lee, după ce, în 1973, primul leader al trupei a declarat că se simte limitat de stilul abordat de formaţie, lansând, împreună cu cântăreţul de gospel Mylon LeFevre, mult aclamatul album „On The Road To Freedom". Printre invitaţii lui Alvin de pe acest material s-au numărat George Harrison, Steve Winwood, Ron Wood şi Mick Fleetwood.

Formaţia Ten Years After a lansat anul trecut un DVD, intitulat „Live at Fiesta City", cu înregistrarea concertului pe care l-a susţinut în oraşul Verviers din Belgia, la 30 august, 2008. Acesta este cel mai recent material al trupei, însă rockerii vor cânta şi piese de pe cel mai nou album de studio, „Evolution", scos pe piaţă în 2008.

Concertul de mâine seară va fi deschis de trupa românească de rock ­Riff, care se află într-un turneu de promovare a celui mai recent album, al zecelea, intitulat „Ambuscada".

Show-ul va fi prezentat de cronicarul muzical Florin Silviu Ursulescu, considerat unul dintre promoterii rockului de calitate din România. Biletele costă între 50 şi 150 de lei. Trupa britanică de blues-rock s-a lansat în anii '60 şi până la jumătatea anilor '70 a fost considerată una dintre cele mai populare formaţii din lume.

Între 1968 şi 1973 a scos pe piaţă opt albume care s-au clasat printre primele 40 de discuri din topul UK Albums Chart şi a avut 12 materiale în topul Billboard 200. În total, Ten Years After a lansat 17 CD-uri şi şi-a pus semnătura pe 20 de compilaţii. În prezent, cei patru cântăreţi se află într-un turneu de promovare a celui mai recent disc. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite