Sunt foarte îngrijorat!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cuvântul de ordine în aceste zile este îngrijorare. Diverși politicieni din Parlamentul European, miniștri de externe, ambasadori au declarat că sunt îngrijoraţi de situaţia politică din România.

Deși erau foarte ocupaţi cu identificarea soluţiilor pentru ieșirea Europei din criză, situaţia politică din România i-a obligat să reacţioneze. Și au făcut-o promt!

În afară de valul de îngrijorare internaţională, mai mare sau mai mică, un adevărat tsunami de îngrijoares-a format și pe malurile Dâmboviţei. Politicieni, ziariști, oameni de afaceri, videni, udre și boci au și ei motive de îngrijorare. Unii că râmân fără bani, alţii că rămân fără putere, deci fără bani, iar alţii că vor rămâne fără job, deci... fără bani. Mai există încă un talaz de îngrijorare, chiar în tabăra USL, în pofida faptului că ei se află acum la bucate. Aceleași bresle: politicieni, ziariști, oameni de afaceri, vanghelii, voici, drăgneni, voiculești se întreabă acum dacă vor scăpa de justiţie sau dacă cei de laputere își vor aduce aminte de vechile prietenii și le vor întinde o ciozvârtă. Unii nu dorm bine noaptea, frământaţi de aceste gânduri. În fine, ultima castă de îngrijoraţi este reprezentată chiar de premierul României și de președintele interimiar. Cei doi au reușit să-l dea jos pe Bau-bau și acum sunt frământaţi de campania electorală pentru referendum. Toate motoarele sunt turate pentru campania de conștientizare a poporului care trebuie să iasă la vot și să curme răul.

Buuun, dar de cele câteva milioane de români care care merg zilnic la muncă, plătesc taxe și impozite fără să-i intereseze circul politic, se îngrijorează cineva? De miile de antreprenori care se zbat să supravieţuiască  în hăţișul legislativ și fac economia să meargă, s-a interesat cineva în ultimele trei luni? De șomajul în creștere, de drumuri, de spitale, de școli, de pensionari, se mai îngrijorează cineva în România? Nu! Actuala coaliţie de guvernare nu a învăţat că performanţa se face cu pași mărunţi și siguri, nu schimbând legi și oameni  în 24 de ore, iar fostei puteri îi mai trebuie mult timp să conștientizeze că se află în opoziţie și trebuie să se comporte ca atare, nu ca o haită de lupi cărora le smulgi mâncarea din gură. Și eu sunt îngrijorat în această perioadă, însă nu de soarta lui Băsescu și nici de cea a lui Antonescu, ci de cursul valutar, de faptul că în ultimele trei luni Guvernul nu a lucrat decât pentru el, iar asta se va taxa mai devreme sau mai târziu, și că răfuielile politice vor risipi și bruma de creștere economică pe care o estimam în acest an.

Ovidiu Marincea este editor coordonator ''Adevărul''

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite