STUDIU Cât alocă românii pentru cadourile de Crăciun în 2014. Banii, în topul preferinţelor adulţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bugetul românilor pentru cadourile de Crăciun nu va depăşi 415 lei. Aşa arată cel mai recent studiu, potrivit căruia cele mai darnice vor fi persoanele de 45-54 de ani, care vor aloca aproximativ 551 de lei pentru cadouri.

Potrivit cercetării, adulţii îşi doresc bunuri materiale, cum ar fi telefoane mobile, tablete, telefoane, haine sau chiar bani. Concret, 74% dintre români aşteaptă în dar de Crăciun bunuri materiale şi doar doi din 10 afirmă că îşi doresc bunuri spirituale, precum sănătate (15% din români) sau fericire (3% din români).

Românii primesc cadouri foarte diferite faţă de ce îşi doresc

„O bună parte dintre români este foarte pragmatică atunci când vine vorba despre cadourile pe care şi le doreşte de Crăciun. Astfel, 18% afirmă că îşi doresc să primească bani”, a declarat Traian Năstase, managing partner la compania iSense.Solutions, cea care a realizat studiul, transmite Agerpres.

Totuşi, cei mai mulţi români primesc cadouri foarte diferite faţă de ceea ce îşi doresc. În topul cadourilor făcute de aceştia se află produsele de îmbrăcăminte (23%), dulciurile (16%), produsele cosmetice/de îngrijire personală (14%), jucăriile (12%) şi produsele simbolice/personalizate (9%).

Banii, în topul preferinţelor românilor

Cercetarea mai arată că banii sunt în topul preferinţelor persoanelor cu vârste cuprinse între 35 - 44 de ani (24%) şi 45 — 54 de ani (23%). Următoarele daruri în topul preferinţelor românilor sunt telefoanele mobile (7%), tabletele (4,2%), televizoarele (4%) şi hainele (3,7%). Cel mai mare interes pentru telefoanele mobile este în rândul tinerilor, 20% dintre persoanele de 18 — 25 de ani aşteptând astfel de cadouri.

Pe aceeaşi temă:

INFOGRAFIC Cele mai bune daruri de Crăciun la care visează copiii

La fel cum se întâmplă anul acesta şi la nivel mondial, printre jucăriile preferate de prichindeii români se numără păpuşa Elsa, inspirată de animaţia „Frozen“, dar şi jucăriile interactive.

 

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite