Spaniolii nu se simt în siguranţă din cauza romilor români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Departamentul de Poliţiei Locale şi Securităţii Cetăţenilor din cadrul primăriei localităţii spaniole Nules, provincia Castellon, va convoca în zilele următoare o şedinţă a Consiliului Local de Securitate, după ce miercuri, într-o zonă centrală a oraşului, mai mulţi români de etnie romă, înarmaţi cu bâte şi alte arme periculoase, au atacat locuitorii spanioli.

Şedinţa care se va organiza în zilele următoare are ca scop găsirea unor soluţii pentru „probleme de nesiguranţă" înregistrate în oraş, datorate locuitorilor de etnie romă, potrivit unui comunicat emis de Primăria Nules şi citat de radiocastellon.com.

Încăierarea a avut loc miercuri, în jurul orelor 12.30, în apropierea unei şcoli, a declarat consilierul local Alejandro Borras. După ce poliţia a primit un apel la numărul de urgenţă 112, o patrulă s-a deplasat la faţa locului şi a identificat trei tineri. Asupra unuia dintre ei poliţia a găsit un topor cu o lungime 35 de centrimetri.

Potrivit autorităţilor, conflictul îşi are originea într-o discuţie produsă în seara precedentă într-un bar din apropierea pieţei centrale a oraşului, unde se adună românii din comunitatea romă, potrivit informaţiilor furnizate de primărie.

Barras a semnalat că situaţia "începe să fie foarte îngrijorătoare", vecinii depunând "multe plângeri şi reclamaţii". De aceea, primăria va urmări să găsească soluţii la această problemă şi va solicita creşterea acţiunilor de supraveghere în punctele de conflict, care sunt deja cunoscute de către poliţia locală.

"Având în vedere că sunt cetăţeni europeni, există puţin spaţiu de manevră, cu excepţia cazurilor când sunt comise infracţiuni flagrante", a mai spus Alejandro Borras. "Trebuie să reuşim ca toate persoanele care trăiesc în acest oraş să respecte normele de convieţuire, făcând tot posibilul ca aceste evenimente să nu se mai repete", a conchis consilierul local.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite