Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii: „Nu am rezolvat problema şpăgii din spitale. Cred că ne-a intrat în sânge să mergem la medic şi să dăm plicul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, spune că deşi salariile din sistemul de sănătate au fost majorate, şpaga la medic nu a fost eliminată. Asta pentru că există încă unităţi medicale unde pacienţii încă dau bani în plic medicilor. „Este un fenomen intrat în sânge”, a spus oficialul.

„Nu am rezolvat problema şpăgii. Cred că ne-a intrat în sânge să mergem la medic şi să dăm plicul”, a declarat Pintea, potrivit Mediafax. 

Oficialul a explicat că deşi există chestionare prin care pacienţii pot evalua calitatea serviciilor obţinute, în mod anonim, pacienţii nu au încredere în ele. 

„Chestionarele funcţionează dar, din păcate, oamenii nu au încredere în anonimatul respectivului chestionate, deşi el este sigur”, a completat Pintea, adăugând că managerul spitalului este responsabil pentru verificarea chestionarelor care conţin feedback-ul pacienţilor privind calitatea serviciilor din spitale.

Săptămâna trecută, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Codruţa Kovesi, a făcut public un raport privind corupţia din sistemul de sănătate, precizând că s-au identificat cinci domenii de manifestare a corupţiei din acest sistem: achiziţii publice, servicii medicale, bugetarea unităţilor spitaliceşti, accesul personalului în sistemul medical şi autorizarea farmaciilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite