Sorin Ovidiu Vîntu va fi cercetat în stare de libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instanţa Judecătoriei Sectorului 5 a hotărât ca omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, acuzat de ameninţare şi şantaj la adresa managerului Realitatea Media, Sebastian Ghiţă, să fie cercetat în libertate..

UPDATE 23.38 Sorin Ovidiu Vîntu va fi judecat cercetat în libertate. Judecătorii au respins cererea procurorilor de arest preventiv. Potrivit avocaţilor apărării, la dosar au fost depuse noi înregistrări. Ion Ilie Cezar, de asemenea, va fi cercetat în libertate.

"Din punctul nostru de vedere, este soluţia rezonabilă, este soluţia justă. Au fost câteva probe noi, nişte interceptări telefonice, în apărare pentru noi. Nimeni nu are nicio vină în aşa-zisa plângere şi în aşa-zisul flagrant. Parchetul, orice ai spune, oricum te aduce la mandat pentru că merg pe acest aspect, ca să mergi pe instanţă", a spus Cristian Sîrbu, avocatul lui Ion Ilie Cezar.

Procurorul de şedinţă aflat în sală la pronunţarea deciziei a declarat recurs, care va fi judecat la Tribunalul Bucureşti. Termenul pentru judecarea recursului va fi fixat după motivarea deciziei Judecătoriei Sectorului 5.

Decizia a fost luată la capătul unei şedinţe de judecată care a durat aproape cinci ore şi după mai bine de o oră de deliberări.

Cu ocazia pronunţării, care s-a ţinut în şedinţă publică, instanţa a sancţionat cu avertisment trei jurnalişti care s-au ridicat şi au vrut să părăsească sala în timp ce judcătorul dădea citire deciziei.

Şedinţa de judecată privind decizia de arestare pentru 29 de zile a lui Sorin Ovidiu Vîntu s-a încheiat, urmând ca judecătorii să decidă arestarea sau judecarea în libertate a omului de afaceri

Deşi putea să plece acasă încă de la orele 20.00, atunci când ordonanţa de reţinere pentru 24 de ore a expirat, Vîntu a plecat abia după orele 22.00. La ieşirea din sala de judecată, el a declarat: "Aseară i-am spus procurorului Marius Iacob că avem probe audio video care demonstrează falsitatea tuturor acuzaţiilor. Domnia sa a refuzat oice probă şi a dispus arestarea mea. Astăzi am prezentat probele la Judecătorie şi aşteptăm sentinţa".

Vîntu a părăsit sala de judecată înainte de pronunţarea sentinţei, spunând că se va întoarce dacă va fi cazul.

Vîntu a fost reţinut, miercuri seară, de procurorii Parchetului General, sub acuzaţia de şantaj şi acţiuni de ameninţare la adresa lui Sebastian Ghiţă. Managerul Realitatea Media, a înaintat, în 4 aprilie, o plângere către Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în care îl acuză pe Sorin Ovidiu Vîntu de ameninţare cu moartea şi şantaj la adresa lui şi a familiei sale.

AUDIO Vîntu către Sebastian Ghiţă: "Am împuşcat sute de rakeţi pe teritoriul României"

VIDEO Sorin Ovidiu Vîntu a fost reţinut pentru şantaj

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite